Federer hoppar av Australian Open

Roger Federer under sin senaste tävlingsmatch, i semifinalen mot Novak Djokovic i årets Australian Open.
Roger Federer under sin senaste tävlingsmatch, i semifinalen mot Novak Djokovic i årets Australian Open.
TennisTT

Roger Federer kommer inte att ställa upp i nästa års Australian Open i tennis. Det uppger hans agent Tony Godsick.

Annons

Annons

Annons

Annons

Så sent som på juldagen uppgav grand slam-turneringen att den schweiziske publikfavoriten skulle återvända till Melbourne och för 22:a året i rad delta i huvudturneringen.

Men på söndagen uppgav Godsick i ett skriftligt uttalande till nyhetsbyrån AP i en text som även publiceras på Federers hemsida att så inte är fallet:

"Han har gjort stora framsteg med både sitt knä och sin fysik de senaste månaderna. Men efter att ha rådgjort med sitt team har han kommit fram till att det bästa för honom på lång sikt är börja med tävlingstennis efter Australian Open".

39-årige Federer har inte spelat en tävlingsmatch sedan han förlorade semifinalen mot Novak Djokovic i just Australian Open i januari i år. Sedan dess har han opererat sitt högra knä.

Enligt Basler Zeitung kommer schweizaren att hoppa över nästa års grussäsong och i stället satsa mot Wimbledon, sommar-OS och US Open och planen är att Federer ska börja tävlingsspela i slutet av februari.

Australian Open inleds den 8 februari nästa år. Under söndagen meddelade turneringen att den förre världsettan Andy Murray fått ett wild card. Britten, som varit i final fem gånger men aldrig vunnit i Melbourne, är rankad 122:a i världen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons