A-
A+

Federer redo för comeback

Roger Federer är tillbaka. Nu gör stjärnan comeback. Arkivbild.
Roger Federer är tillbaka. Nu gör stjärnan comeback. Arkivbild.
TennisTT-AFP

Roger Federer är tillbaka. Skador har hållit den forna världsettan borta från tennisvärlden i över ett år, men nu är han redo för comeback.

Annons

Annons

Återkomsten sker i ATP-turneringen i Doha, Qatar, som inleds på måndagen, där Roger Federer ska spela sin första match sedan förlusten mot Novak Djokovic i semifinalen i Australian Open i januari 2020.

39-åringen genomgick två knäoperationer under fjolåret, men säger att han alltid räknade med att komma tillbaka. Det var inte tal om att lägga av.

Jag inser att det är ovanligt för en 40-åring att göra comeback efter att ha missat ett helt år. Men det viktiga är att jag är skadefri och inte har ont någonstans, säger Federer.
Jag är väldigt glad över att vara tillbaka och spela en turnering. Jag trodde inte att det skulle ta så lång tid.

Federer har inte så höga förhoppningar på sig själv, men hoppas kunna överraska. Och han blickar redan framåt mot kommande turneringar och de stora målen under året.

Jag får se om jag kan spela i Dubai, veckan efter Doha, och så får vi se hur det blir med grussäsongen, säger han och tillägger att han hoppas vara tillbaka till "100 procent" lagom till Wimbledon i juni.

Först därefter fattar han beslut om han ska spela i OS i sommar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!