A-
A+

Federer utklassad: "Helt utmattad"

Roger Federer är utslagen.
Roger Federer är utslagen.
TennisTT-AFP

Det är färdigspelat för Roger Federer i Wimbledon.

Hubert Hurkacz vann i tre raka set – och avslutade matchen med utklassningssiffror.

Självklart vill jag spela Wimbledon igen, men i min ålder så vet man aldrig vad som händer, säger Federer.

Annons

Annons

Åtta titlar på Wimbledons gräs och totalt 20 grand slam-titlar – flest någonsin tillsammans med Rafael Nadal – har det blivit för Roger Federer. Men frågan är om det blir några fler för den schweiziske tennislegendaren som fyller 40 år i augusti.

Federer, som har dragits med stora skadeproblem de senaste åren, fick på onsdagskvällen respass redan i Wimbledons kvartsfinal.

Jag behöver göra ett omtag. Min målsättning senaste tiden har alltid varit att spela minst en Wimbledon till. Jag lyckades komma till spel i år, vilket jag är väldigt glad för. Sedan är det bara naturligt att man sätter sig ner och utvärderar saker och ting efteråt, säger han.
Just nu är jag bara helt utmanad och i behov av vila.

Största förlusten i Wimbledon

Mot 18-rankade polacken Hubert Hurkacz föll han i tre raka set, 3–6, 6–7, 0–6. Matchen var Hurkacz första grand slam-kvartsfinal någonsin.

Det var otroligt speciellt att möta Roger här, det var en dröm som gick i uppfyllelse. Han har så otroligt många speciella ögonblick här, säger Hurkacz.

Enligt nyhetsbyrån AFP är det första gången sedan 2002 som Federer förlorar en match i Wimbledon i tre raka set. Det är också första gången han förlorar ett set med 0–6 i den klassiska turneringen.

Federer har ännu inte bestämt sig för om han ska spela OS eller inte.

Annons

Annons

Djokovic går för rekord

En tungviktare som det gick bättre för var världsettan Novak Djokovic som nu kommer allt närmare att tangera Rafael Nadals och Federers rekord på 20 grand slam-titlar inom herrtennisen. Djokovic har totalt 19 grand slam-titlar och nosar nu på ytterligare en.

Ungerns första manliga kvartsfinalist i Wimbledon sedan 1948, Marton Fucsovics, mäktade inte med att stoppa serben. Djokovic vann i tre raka set med 6–3, 6–3, 6–4.

Nu väntar en semifinal mot kanadensaren Denis Shapovalov för Djokovic.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!