A-
A+

Federer vill ta farväl i par med Nadal

Roger Federer vill spela sin avskedsmatch tillsammans med Rafael Nadal. Arkivbild.
Roger Federer vill spela sin avskedsmatch tillsammans med Rafael Nadal. Arkivbild.
TennisTT

I helgen spelar Roger Federer sin sista tävling som professionell tennisspelare.

Det var väldigt känslosamt när jag förstod att det var över, säger han i en lång intervju med tidningen Blick.

Annons

Annons

I helgen avslutar tennislegendaren Roger Federer, 41, proffskarriären med spel i Laver Cup. Men schweizarens knä sätter stopp för spel i singel.

Därför kommer den schweiziska storstjärnans sista toppmatch att ske i dubbel. Nu hoppas han att få spela tillsammans med Rafel Nadal.

Jag kanske kan spela dubbel med Rafa. Det skulle vara en jättestor dröm, säger Federer till den schweiziska nyhetsbyrån SDA.

Federer och Nadal har varit vänner och rivaler i många år. Tillsammans har de 42 singeltitlar i grand slam-sammanhang, 20 av dem har Federer tagit.

"Barnen har tjatat"

Nyligen delade Federer med sig av nyheten att han går i pension som elitspelare. I en intervju med den schweiziska tidningen Blick delar Federer med sig av sina, och sin familjs, tankar kring beslutet att lägga av.

Det här har varit en process för hela familjen. De senaste åren har varit väldigt tuffa för mig, men ännu tuffare för Mirka. För henne är det en stor lättnad att allt är över. Barnen har alltid tjatat om att jag ska sluta spela så att vi kan åka på fler skidresor, men när jag berättade för dem att jag skulle lägga av så började tre av fyra gråta, säger han

Federer avslöjar även att han bestämde sig för att lägga av redan förra sommaren, efter en förlust mot Hubert Hurkacz i Wimbledon. Sedan dess har han inte spelat på toppnivå.

Annons

Annons

Blev värre och värre

Efter den matchen sa jag till publiken att jag hoppas se dem igen nästa år. Där och då trodde jag på det. Men dagarna och veckorna som följde blev det bara värre och värre med knät och jag insåg att det inte skulle gå. Det var väldigt känslosamt när jag förstod att det var över" säger han.

Men trots att Federers proffskarriär är på väg att ta slut tänker han inte dra sig tillbaka från tennisen för gott. Federer öppnar nämligen både för välgörenhetsmatcher och att i framtiden jobba som expertkommentator i tv.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.