Fem Cityspelare coronapositiva före stormatch

Manchester Citys manager Pep Guardiola. Arkivbild.
Manchester Citys manager Pep Guardiola. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Coronaviruset fortsätter att sprida sig i den engelska fotbollsklubben Manchester City.

Fem ytterligare, ej namngivna, spelare har testats positivt för covid-19 och missar söndagens stormatch borta mot Chelsea i Premier League.

Annons

Annons

Annons

Annons

I måndags skulle Manchester City ha mött Everton på bortaplan i Premier League-fotbollen, men ligamatchen ställdes in efter att fyra personer i City, varav spelarna Gabriel Jesus och Kyle Walker och två ledare, testats positivt för coronaviruset.

Storlagets träningsanläggning stängdes och laget återanslöt för träning i onsdags. Två dagar senare meddelar City att fem ytterligare spelare har testats positivt inför söndagens bortamatch mot Chelsea i London.

Ringde Ancelotti

Jag tror inte att Premier League tillåter oss att namnge spelarna, men ni kommer att få veta i morgon (lördag), säger Citys manager Pep Guardiola till ett antal nyhetsreportrar och fortsätter:
Vi hade tillräckligt med friska spelare för att möte Everton, vi ville spela men när fler fall kom informerade vi Premier League och jag ringde personligen Carlo Ancelotti (Evertons manager) för att förklara situationen.

Av de fem nya coronafallen i spelartruppen ska tre vara viktiga spelare, enligt Guardiola.

Annons

Annons

Kan bli fler inställda matcher

Den här veckan har flera matcher i den engelska fotbollsligan ställts in med kort varsel på grund av coronautbrott hos flera av lagen.

I onsdags ställdes mötet mellan Tottenham och Fulham in, mindre än tre timmar före avspark, vilket fick Spurs manager José Mourinho att reagera.

Jag vill inte prata för mycket om det. Det kändes oprofessionellt, men det är som det är, säger han enligt BBC.

Fulhams manager Scott Parker gick i dag ut och meddelade att han är osäker på om lagets möte med Burnley på söndag går att spela.

Jag vet inte om Burnley-matchen blir av eller inte, sade han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons