A-
A+

Fem radhus förstörda i storbrand i Västerås

Arkivbild.
Arkivbild.
BrandTT

Fem bostäder i en radhuslänga i Västerås har förstörts i en brand under fredagskvällen. Branden var kring midnatt under kontroll men räddningstjänsten kommer att vara kvar hela natten.

Annons

Annons

Radhuslängan i stadsdelen Talltorp i Västerås började brinna vid 19.30-tiden på fredagskvällen. Omkring 40 av längans 60 meter har brunnit.

Branden ska ha startat på en altan och sedan tagit sig upp på taket, varifrån den spridit sig vidare.

Det har börjat i en gasolflaska och spridit sig till en radhuslänga med sju bostäder. Fem av de bostäderna bedöms som obeboeliga, säger Fredrik Lindström, befäl vid polisen i region Mitt.

Boende i de drabbade husen fick evakuera i samband med branden, som också ledde till kraftig rökutveckling. Enligt polisen ska ingen annan ha behövt evakueras, men omkringliggande byggnader besprutades för att minimera risken för spridning, skriver SVT Nyheter Västmanland.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på plats under hela natten och bedömer att branden kommer att vara släckt vid sextiden på lördagsmorgonen, uppgav SOS Alarm som svarar för räddningstjänsten Mälardalen, strax före klockan två.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet. Ingen person ska ha kommit till skada.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.