Festivalminnen ska sparas för eftervärlden

Nu ska festivalbesökarnas minnen från Glastonbury arkiveras och digitaliseras. Arkivbild.
Nu ska festivalbesökarnas minnen från Glastonbury arkiveras och digitaliseras. Arkivbild.
MusikTT

Annons

Annons

Nu ska fem decenniers festivalminnen från den brittiska jättefestivalen Glastonbury sparas för eftervärlden. Det är Victoria and Albert museum i London som ska samla in och digitalisera allt från affischer och scendekor till festivalbesökarnas egna berättelser från den 50-årsfirande festivalens historia.

"Festivalbesökarnas delade minnen och upplevelser är vad som gör Glastonbury så speciellt, och jag är så glad att en sådan rikedom av fascinerande innehåll nu kommer att bli tillgängligt för alla", säger Emily Eavis, en av festivalens arrangörer i ett pressmeddelande.

Glastonbury är ett av Storbritanniens främsta kulturevenemang, och arrangerades för första gången 1970. Sedan dess har festivalen gästats av mängder av världsartister, däribland David Bowie, Joan Baez, New Order, Bruce Springsteen, Björk och Lana Del Rey.

Intresset inför årets festival var enormt, och alla biljetter sålde slut på bara 34 minuter. Artister som Paul McCartney, Taylor Swift och Kendrick Lamar skulle ha uppträtt, men på grund av coronapandemin tvingades man att ställa in hela evenemanget.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons