A-
A+

Filip Lamprecht tog hem segern i "Let's dance"

Filip Lamprecht och Linn Hegdal tog hem segern i 'Let's dance'. Pressbild.
Filip Lamprecht och Linn Hegdal tog hem segern i "Let's dance". Pressbild.
TvTT

Det blev Filip Lamprecht som dansade sig in i tittarnas hjärtan i "Let's dance".

Det här är helt sjukt. Jag har inga ord, jag är så tacksam, säger han i programmet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Jurymedlemmen Dermot Clemenger spådde tidigt under kvällen att det skulle bli "den mest jämna finalen i 'Let's dance'-historien". Han fick rätt, åtminstone när det gällde juryns poäng.

Vid slutet av kvällen hade båda Filip Lamprecht och Linn Hegdal och motståndarna Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm 88 poäng. Tittarnas röster avgjorde i slutändan till Lamprechts fördel.

Helt otroligt, jag är i sådan chock att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag kan inte ta in det. Jag såg fram emot att lära mig dansa, men att det skulle gå hela vägen trodde jag aldrig. Det är overkligt, säger han till TT.

Samma familj

Filip Lamprechts mamma Kristin Kaspersen vann "Let's dance" 2019. Det här är första gången som två medlemmar ur samma familj tar hem glassko-statyetten.

Jag vet inte vad mamma kommer säga. Hon kommer väl att säga "grattis" i alla fall, säger Lamprecht.

Danspartnern Linn Hegdal dansade hem glasskon för andra året i rad. I fjol tog hon och artisten John Lundvik hem segern tillsammans.

Det är helt sjukt, att vinna två gånger i rad. Jag är jätteglad, men helt ärligt så har det inte varit tufft överhuvudtaget att dansa med Filip. Han är en otrolig kompis och en jättebra dansare. Det är härligt att få avsluta det så här, säger hon.

TT: Vad ska ni göra för att fira?

Nu ska vi kanske dricka lite bubbel och återhämta oss och äntligen sova ut, säger Linn Hegdal.
... och inte ses på åtminstone en dag i alla fall, fyller Filip Lamprecht i.

Annons

Annons

Hyllades av juryn

Under kvällens direktsändning framförde paren tre nummer var: två som de gjort tidigare under säsongen och ett nytt shownummer, där de blandade olika stilar.

Anis Don Demina och Katja Luján Engelholm dansade sin "Lejonkungen"-jive tillägnad Don Deminas avlidna pappa, medan Filip Lamprecht och Linn Hegdal gjorde om sin tango från första programmet. Därefter följde varsin american smooth-koreografi innan sista numren.

Linn Hegdal och Filip Lamprecht har kommit varandra nära under alla timmar i danslokalen. Det sista shownumret representerade deras vänskap och Ann Wilson rördes till tårar. Hon gav paret tio poäng.

Det går tyvärr inte högre, sade hon.

Även Tony Irving hyllade paret.

Du började med en bra hållning och förutsättning för teknik. Men jag trodde aldrig jag skulle se din kropp andas musik. Det är första gången i "Let's dance" som jag sett två bli ett, sade han.

Anis Don Demina och partnern Katja Luján Engelholm tar inte nederlaget i finalen alltför hårt.

Filip är en värdig vinnare och vi är så stolta över andraplatsen. Vi har stångat oss genom alla motgångar och alla danser satt där de skulle i kväll. Jag har fått nå ut med mitt budskap om att våga tro på sig själv och det var min målsättning med att vara med i programmet, säger Anis Don Demina till TT.

Många olyckor

Säsongen har kantats av olyckor och avhopp. Martin Melin skadade foten på premiärdagen, Filip Lamprechts näsa fick sig en smäll vilket ledde till ett besök på akuten och programmets utan tvekan mest kända deltagare, Carola Häggkvist, hoppade av.

"Jag har kämpat på trots knä/axel-, handleds- och ryggskador, sår mellan tårna och elaka munblåsor till följd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera", skrev sångerskan på Instagram.

David Lindgren och Petra Mede är nya programledare för "Let's dance" och en stor förändring under säsongen har varit att programledarna själva både dansat och sjungit.

I finalen bjöd de på en egen version av Bobbysocks "La det swinge" med omgjord text. TV4 har ännu inte kommunicerat ut om det blir en fortsättning på programmet nästa år. Petra Mede betygsatte under kvällen sin egen och David Lindgrens insats:

Lite tramsigt ibland kanske, men på det hela taget en stor succé, sade hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss