A-
A+

Filmpriser presenterades utan galaglans

Helen Hoehne, ordförande för Hollywood Foreign Press Association, fick sällskap av Snoop Dogg när årets Golden Globe-priser skulle presenteras.
Helen Hoehne, ordförande för Hollywood Foreign Press Association, fick sällskap av Snoop Dogg när årets Golden Globe-priser skulle presenteras.
FilmTT

Att kalla det för en gala är en överdrift men trots skandaler och kritik presenterades ändå årets Golden Globe-priser under natten.

"The power of the dog" och "West Side story" fick de mest prestigefyllda priserna – bästa drama respektive bästa musikal/komedi.

Annons

Annons

Det som brukar kallas Hollywoods största fest blev i år en privat middag.

Efter det att organisationen Hollywood Foreign Press Association (HFPA), vars medlemmar röstar fram pristagarna, kritiserats för bland annat korruption och rasism beslutades att galan inte skulle bli av i vanlig bemärkelse. En skenande spridningen av coronaviruset anges också som orsak till att man skippade prisceremonin i år.

Förvirrande inlägg

I stället för röda mattan, filmstjärnor och direktsänd tv hölls en middag för HFPA-medlemmar och några utvalda gäster på hotellet Beverly Hilton. De som ville följa "prisutdelningen" hänvisades till arrangörernas sociala medier.

Men det var bitvis förvirrande och svårt att klura ut exakt vilken prestation som belönades, då det inte alltid nämndes i inläggen.

"Det krävs 43 muskler för att le. Tack för träningen Andrew Garfield och grattis till Golden Globe för bästa skådespelare musikal/komedi", skrev man exempelvis på Twitter utan att nämna att det var insatsen in filmen "Tick, tick... boom!" som hade belönats.

Annons

Annons

Mörk västern storvinnare

"The power of the dog" och "West Side story" var några av årets storvinnare.

Jane Campions mörka västernfilm "The power of the dog" är den andra filmen regisserad av en kvinna som vunnit i kategorin "bästa drama". Filmen vann också för bästa regi och Kodi Smit-McPhee fick pris för bästa manliga biroll.

Steven Spielbergs "West Side story" tog förutom bästa komedi/musikal hem priserna för bästa kvinnliga skådespelare och bästa kvinnliga biroll – Rachel Zegler och Ariana DeBose.

Bland tv-kategorierna tog prestigedramat "Succession" hem priserna bästa tv-serie i dramaklassen och bästa manliga skådespelare i motsvarande kategori. På komedisidan prisades serien "Hacks" liksom huvudrollsinnehavaren Jean Smart.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.