Filmrecension: Nervig popcornunderhållning

Sara (Allison Williams) och Jackson (Alexander Dreymon) hamnar i knipa i 'Horizon line'. Pressbild.
Sara (Allison Williams) och Jackson (Alexander Dreymon) hamnar i knipa i "Horizon line". Pressbild.
FilmrecensionTT

Relationsproblemen blir det minst besvärliga för ett stökigt par som hamnar i ett förarlöst flygplan i popcornvänliga "Horizon line".

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se
Det var inte så här som Sara (Allison Williams) hade föreställt sig sin dag i 'Horizon line'. Pressbild.
Det var inte så här som Sara (Allison Williams) hade föreställt sig sin dag i "Horizon line". Pressbild.

Hur långt inne kan ett "jag älskar dig" egentligen sitta? Mycket långt, ska det visa sig i den svenskproducerade actionthrillern "Horizon line".

Sara (Allison Williams) och Jackson (Alexander Dreymon) har haft en härlig kärlekshistoria på Mauritius när hon i filmens inledning lämnar honom för att återvända till sitt "riktiga liv" i London.

Men när hennes kompis på ön ska gifta sig en tid senare återvänder Sara och givetvis är känslorna fortfarande heta mellan paret. Fnurror på tråden blir det ändå och tänk vilken otur att de båda blir de enda passagerarna på ett litet taxiflygplan till en liten grannö där bröllopet ska hållas. Dessutom hostar den ålderstigne piloten oroväckande redan innan de ens hunnit komma upp i luften.

"Horizon line" är en ganska klassisk överlevnadsthriller där det gäller för isolerade och allmänt utsatta personer att hålla sig vid liv under skakiga förhållanden. Tänk Blake Lively på en klippa med en hungrig haj i "The shallows" eller varför inte James Franco fastklämd på en ensamhajk i "127 timmar".

För filmskaparna är utmaningen att hålla spänningen vid liv genom diverse strapatser på en liten spelyta (som här: större delen av dramatiken utspelar sig inne eller strax utanför ett litet flygplan) och för publiken gäller det att bara luta sig tillbaka och smaska popcorn och inte fundera så mycket över vad som egentligen är trovärdigt.

"Horizon line" bryter ingen ny mark på det här området och det känns väl lite oklart varför Mikael Marcimain har regisserat det här äventyret, som känns ganska opersonligt och ligger mycket långt ifrån det han vanligtvis gör.

Men filmen har några ess i rockärmen. Allison Williams, mest känd från tv-serien "Girls" och skräckthrillern "Get out", är turligt nog en bra och karismatisk skådis som man gillar att titta på. Och hon är med i varenda scen.

Dessutom blir det ganska nervigt när kompasser slutar att fungera, bensinen läcker ut och det drar upp till storm utan att något land är i sikte. Fotot är snyggt uppe i det lilla planet och vissa av effekterna är inte heller så dumma. Slutet kommer lite väl abrupt men det plågade kärleksparet hinner i alla fall komma fram till vad som är viktigt på riktigt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons