Firandet dröjer för Degerfors

Degerfors deppar efter 0–2 borta mot AFC Eskilstuna.
Degerfors deppar efter 0–2 borta mot AFC Eskilstuna.
FotbollTT

Efter 23 års väntan hade Degerfors möjlighet att säkra avancemanget till herrallsvenskan.

Men 0–2-förlusten borta mot nedflyttningshotade AFC Eskilstuna innebär att den klassiska fotbollsklubben får vänta en stund till.

Vi ska upp i allsvenskan, sedan hur eller när, det kvittar, säger Degerfors Johan Bertilsson.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Strax innan avspark kom beskedet att matchen mellan jumbon Ljungskile och tabelltrean Jönköpings Södra skulle skjutas upp till klockan 17 och flyttas till Bravida arena i Göteborg på grund av det dåliga vädret.

Med åtta poängs marginal ner till J-Södra behövde Degerfors alltså vinna för att få fira uppflyttningen på slutsignal. Men mot ett AFC Eskilstuna, som parkerar på nedflyttningskvalplats och slåss för att rädda kontraktet, skulle det bli allt annat än enkelt.

Eskilstuna tog kommandot direkt och besegrade ett skakigt Degerfors med 2–0. Enligt bortalagets tränare Tobias Solberg kan stundens allvar ha spelat in.

De är bättre matchen igenom. Vi är lite för stillastående. Någonting annorlunda var det för så här har vi inte sett ut under året. Det är ingen spelare eller tränare som är nöjd med det här säger han.

Supportrar på plats

Trots stödet från tillresta Degerforssupportrar, som hyrt in sig på balkongerna runt Tunavallen, var bortalaget inte riktigt påkopplat.

AFC Eskilstunas anfallstrio ställde till stora problem för Degerforsförsvaret och tog också ledningen efter 17 minuters spel. Chidi Omeje frispelade Wilhelm Loeper som i lugn och ro kunde ta sig över halva plan och placera in bollen bakom Ismael Diawara i Degerforsmålet.

Nästan tio minuter senare kom nästa kalldusch. Omeje visade återigen prov på fina fötter när han lättade in en boll i straffområdet och hittade Samuel Nnamani som skickade in 2–0.

Annons

Annons

J-Södra släckte hoppet

Degerfors lyckades äta sig tillbaka in i matchen och skapade en rad halvlägen, men de riktigt heta chanserna uteblev.

Bussresan hem till Degerfors ägnades åt att heja fram bottenlaget Ljungskile i den framflyttade matchen mot Jönköpings Södra. En förlust för J-Södra skulle innebära allsvenskt spel 2021, men så blev det inte.

J-Södra vann med 1–0 och nu skiljer fem poäng mellan Degerfors och Jönköpings Södra med två omgångar kvar.

I nästa match, 28 november, ställs Degerfors mot Gif Sundsvall hemma på Stora Valla, och då kommer nästa chans att säkra det allsvenska det kontraktet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons