Firmino nickade Liverpool till serieledning

Liverpools Roberto Firmino firar sitt sena segermål.
Liverpools Roberto Firmino firar sitt sena segermål.
FotbollTT

Roberto Firmino nickade till mot Tottenham och Liverpool är nya serieledare i Premier League. Men bästa laget vann inte, i alla fall inte om José Mourinho får säga sitt.

Vi var så nära att vinna, men inte nära oavgjort, säger Tottenhamtränaren.

Annons

Annons

Annons

Annons

Liverpools Jürgen Klopp och Tottenhams Jose Mourinho hade olika syn på matchen.
Liverpools Jürgen Klopp och Tottenhams Jose Mourinho hade olika syn på matchen.

Liverpool är tillbaka överst i Premier League-tabellen. Ett sent mål av Roberto Firmino gav fjolårsmästarna segern över tidigare serieledarna Tottenham.

Rättvist? Lagens tränare var inte oväntat oense om saken.

Helt rättvist. Vi gjorde en riktigt bra match mot ett topplag, säger Liverpools Jürgen Klopp.
Oavgjort hade varit ett dåligt resultat sett till vår insats, så ni kan ju gissa hur jag ser på att vi förlorade, kontrade gästernas José Mourinho.

Liverpool tryckte på

Inte helt oväntat höll Liverpool i styrpinnen under större delen av matchen. Hemmalaget trummade på från start med ett stort tryck framför Hugo Lloris i Tottenhammålet.

Fransmannen fick rädda sitt lag flera gånger om innan Mohamed Salah med viss tur sköt in 1–0 via en motståndarback.

Men ett lag tränat av Mourinho vet hur man neutraliserar ett stort spelövertag och med Harry Kane och Son Heung-Min som offensiva krafter behöver Tottenham inte många chanser. Och när Son en dryg halvtimme in i matchen fick sitt lags första riktiga chans var kvitteringen ett faktum.

Annons

Annons

"Måste kunna döda matcher"

Liverpool rivstartade även i andra halvlek, men gjorde också flera misstag som kunde lett till fler bortamål. Kane hade flera lägen men hittade aldrig den riktiga skärpan och närmare än ett stolpskott från Steven Bergwijn kom laget inte.

I matcher som den här får man inte tio chanser, man får tre eller fyra och då måste man göra mål och döda matchen. Man måste kunna döda matcher av den här kalibern. Den var vår att ta och det gjorde vi inte. Vi var så nära att vinna, men inte nära oavgjort, säger Mourinho.

1–1 såg ut att hålla matchen ut, men i sista ordinarie spelminuten kom Roberto Firmino högst på en hörna och nickade in segermålet. Brassen sprang sedan tvärs hela planen för att fira framför The Kop och dess segerlystna fans.

"Trodde han skämtade"

Efter matchen diskuterade de två tränarna matchen på innerplan och enligt Klopp sade Mourinho då att bästa laget inte vann.

Jag trodde att han skämtade, men det gjorde han inte, säger tysken.
De kommer att var där uppe i toppen hela säsongen för de är verkligen bra, Att möta dem är en verklig utmaning. Men mellan deras chanser styrde vi matchen helt o ch hållet.

Vinsten betyder att Liverpool tar över serieledningen från Tottenham och gör ett miniryck i den jämna tabelltoppen. Laget är tre poäng före onsdagens motståndare, som i sin tur har fyra lag inom tre poäng bakom sig.

Inför matchen höll lagen och de 2 000 på läktarna en tyst minut för Liverpools förre tränare Gerard Houllier, som avled tidigare i veckan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons