A-
A+

Fischers unika kontrakt: "Vill gå i bräschen"

Nilla Fischer under en landslagssamling. Arkivbild.
Nilla Fischer under en landslagssamling. Arkivbild.
FotbollTT

Nilla Fischer förlänger med Linköping.

37-åringen blir kvar ett år till – och kommer att vara föräldraledig på deltid.

Vad jag känner till så är vi den första klubben som har skrivit ett sådant kontrakt med en spelare, säger Linköpings klubbdirektör Frida Andersson.

Annons

Annons

Själv kommenterar Fischer i ett pressmeddelande:

"Det är ett stort och viktigt steg och jag vill gå i bräschen tillsammans med LFC för att hitta nya sätt. Jag tycker att det är helt fantastiskt att få möjlighet att tillsammans med min klubb kunna ta nästa steg och kunna kombinera livets olika roller", säger hon.

Frida Andersson berättar att Nilla Fischer kommer att vara ledig från fotbollen en dag i veckan under föräldraledigheten. Det innebär att hon spelar fotboll på 80 procent och är föräldraledig på 20 procent.

"Är i tiden"

Vi tycker att man ska kunna kombinera att vara fotbollsspelare med att vara mamma. Vad jag känner till så är vi den första klubben som har skrivit ett sådant kontrakt med en spelare, säger Frida Andersson till TT och fortsätter:
När Nilla sa att hon jättegärna ville stanna men ville kombinera med att vara mamma sade vi att måste kunna hitta en lösning.

TT: Vad betyder det att kunna erbjuda den här möjligheten?

Vi tycker att det är i tiden. Det borde gjorts för länge sedan i fotbollsvärlden. Nilla är en stark profil, när hon nu gör detta så ser andra att det går att kombinera. Vi kommer säkert kunna erbjuda liknande lösningar till fler spelare i framtiden.

Annons

Annons

Två söner

Generalsekreterare för Svensk elitfotboll dam Tomas Hozek säger till TT att han tror det är första gången ett sådant kontrakt skrivs.

Nilla Fischer:

"Jag känner mig väldigt inspirerad att spela ytterligare ett år med LFC – men även att få leva vardagsliv med mina två söner som struntar helt i mina fotbollsmeriter, de vill ha mig som en trygg mamma i sitt liv- även om de får stå ut med en och annan fotbollsmatch på tv".

Linköping har haft en tuff säsong i damallsvenskan och parkerar på sjunde plats i tabellen. Klubbdirektör Frida Andersson menar att förlängningen med mittbacksgeneralen är nödvändig för att laget ska kunna lyfta nästa säsong.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.