A-
A+

Fjärde raka för Hammarby: "Fantastisk känsla"

Hammarbys Edvin Kurtulus jublar efter 0-1.
Hammarbys Edvin Kurtulus jublar efter 0-1.
FotbollTT

Edvin Kurtulus tar vara på sina chanser.

På två matcher från start har Hammarbys mittback gjort två mål.

En fantastisk känsla. Jag tar vara på varje minut jag får, säger matchhjälten efter lagets fjärde raka seger, 1-0 mot allsvenska jumbon Degerfors.

Annons

Annons

Det är en gammal fotbollssanning att segrar föder självförtroende.

Det är lika uppenbart att förluster gnager på övertygelsen om den egna förmågan.

Därmed var det logiskt att fullpoängaren Hammarby tog initiativet i bortamötet med nollpoängaren Degerfors – och till slut kunde vinna med 1–0.

Mer överraskande: att den från Halmstad invärvade mittbacken Edvin Kurtulus står på två allsvenska fullträffar efter lika många matcher från start.

Segermålet mot Degerfors kom på en fast situation. Hemmamålvakten Alfie Whiteman fick inte undan Nahir Besaras precisa inlägg och Kurtulus kunde stöta in bollen vid bortre stolpen.

Jag kanske borde testa honom som anfallare. Det är ett bra snitt, säger Hammarbytränaren Martí Cifuentes om 22-åringens målfacit.

Själv är Kurtulus mest glad över att få chansen.

Det där med anfallare skippar jag men jag fortsätter gärna spela, säger han.

Kollar inte tabellen

Med fyra raka segrar är Hammarby det enda laget som ännu inte tappat poäng i allsvenskan och tronar därmed högst upp i tabellen.

Men ditåt riktar spelarna inte sina blickar – inte ännu.

Efter 25 omgångar kanske vi kan börja kolla på tabellen. Just nu är det match för match som gäller, säger Kurtulus.

Insatsen mot Degerfors var i långa stycken imponerande gedigen, men mot slutet blev Hammarby väl passivt.

Det var vår kanske svåraste match hittills. Vi förtjänade ledningen efter första halvlek men tappar lite energi när de satsar allt framåt, säger Martí Cifuentes.

Annons

Annons

Två ribbträffar

För Degerfors, som tvingades spela första hemmamatchen i Örebro, var det ”riktig” hemmapremiär på den nylagda nederländska gräsmattan på Stora Valla. På annandag påsk var biskopen Sören Dalevi på plats och välsignade såväl underlaget som den anrika Värmlandsklubben, men de högre makterna ingrep inte på hemmalagets sida.

Möjligheterna fanns, för Degerfors fick till en ordentlig forcering – mycket tack vare offensiva vänsterbacken Joe Gyau. Två gånger stoppades amerikanen av ribban: vid det ena tillfället gick skottet direkt i målramen och vid det andra förpassades bollen dit via en bortaförsvarare.

Det är bara otur. I första läget får jag en bra träff och i det andra… Nio gånger av tio går den i nät när bollen styrs så på en försvarare. Det är tufft att förlora på det sättet, säger Gyau.

Degerfors darriga försvarsspel från serieinledningen hjälptes inte av skadeproblemen i de bakre regionerna, där kvartetten Ronald Mukiibi, Gustav Granath, Rasmus Örqvist och Anton Kralj saknades mot Hammarby.

Tränaren Tobias Solberg hoppas få tillbaka några av dem till måndagens bortamatch mot Värnamo.

Det märktes att laget inte lyser av självförtroende och det grinar emot oss med alla ramträffar. Vill ändå ge en eloge till killarna för andra halvlek. Då känner vi igen Degerfors, säger Solberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.