A-
A+

Fläkt bakom kungens bilhaveri: "Boven i dramat"

Kungaparet besökte Jönköping i torsdags. Efter besöket på Kulturhuset Spira hade bilen som kungaparet skulle åka kortege i startproblem.
Kungaparet besökte Jönköping i torsdags. Efter besöket på Kulturhuset Spira hade bilen som kungaparet skulle åka kortege i startproblem.
KungligtTT

När kungaparet satte sig för att åka i Philip Aronssons Cadillac under sitt besök i Jönköping hände det som inte fick hända. Bilen startade inte.

Boven i dramat var fläktar som satts in för att kungaparet inte skulle frysa, säger bilägaren till SVT Nyheter Jönköping.

Annons

Annons

Varför kungaparet valt just Philip Aronssons Cadillac Fleetwood 75 från 1966 för åkturen vet han inte, men han vet att kungens mamma, prinsessan Sibylla ägt en likadan, säger Aronsson till SVT.

När det var dags för avgång efter ett besök på Kulturhuset Spira i Jönköping startade inte bilen.

Hela boven i dramat var att vi hade ett värmeproblem i bilen och vi ville ju såklart inte att de skulle frysa ihjäl på kuppen, kungen och Silvia, säger han.

Han hade därför satt in extrafläktar i bilen, men de drog mer än vad bilen orkade med och batteriet dog. Säpovakterna ville flytta över kungaparet till en skottsäker reservbil, säger Aronsson – men det satte drottning Silvia stopp för.

Silvia var ganska snabb med att lugna dem och säga: Det är en gammal bil, sånt här händer. Ge honom lite tid, han kommer få igång den.

Med hjälp av startkablar som kopplades till en polisbil kom bilen till slut igång igen.

Det är väl klart att man skämdes lite inför publiken, säger Aronsson till SVT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.