A-
A+

Fler avgångar efter Diana-intervju

Den uppmärksammande intervjun med prinsessan Diana 1995 sändes i BBC:s populära program Panorama och sågs av nära 23 miljoner människor. Arkivbild.
Den uppmärksammande intervjun med prinsessan Diana 1995 sändes i BBC:s populära program Panorama och sågs av nära 23 miljoner människor. Arkivbild.
StorbritannienTT

Huvuden fortsätter att rulla efter BBC:s interna utredning om den uppmärksammande intervjun med prinsessan Diana från 1995.

Och reportern som stått i fokus för skandalen ber om ursäkt.

Annons

Annons

Annons

Annons

Dåvarande BBC-chefen Tony Hall avgår från sin post som ordförande för National Gallery, meddelade han på lördagen.

Lord Hall, som var nyhetschef när reportern Martin Bashir enligt utredningen använde lögner och förfalskade dokument för att få prinsessan att ställa upp i programmet "Panorama", säger till BBC att hans fortsatta närvaro skulle vara "ett distraktionsmoment".

På fredagen meddelade också Tim Suter, en av public servicebolaget BBC:s tidigare toppchefer, att han lämnar sin plats i styrelsen för Ofcom, som är den brittiska motsvarigheten till Post- och telestyrelsen.

Dianas söner, prinsarna William och Harry, har både fördömt intervjun och de omständigheter under vilka den kom till stånd. Prins William har sagt att intervjun starkt bidrog till att föräldrarnas äktenskap tog slut men även till Dianas "rädsla, paranoia och isolering" under hennes sista år i livet.

I programmet berättade prinsessan för första gången om sina relationsproblem med prins Charles.

Reportern Martin Bashir ber de båda prinsarna om ursäkt via The Times.

Jag är väldigt ledsen, säger han men tillägger:
Jag ville inte skada Diana på något sätt, och jag tror inte att vi gjorde det. Vad gäller själva intervjun gjorde vi allting på det sätt som hon ville ha det.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss