Fler bekräftade coronafall inför HIF–DIF

Helsingborg vill flytta matchen mot Djurgården. Arkivbild.
Helsingborg vill flytta matchen mot Djurgården. Arkivbild.
FotbollTT

Helsingborgs IF har drabbats av flera nya coronafalll. Nu har klubben skickat en hemställan till tävlingskommittén för att skjuta upp söndagens fotbollsallsvenska match mot Djurgården.

Samtidigt hävdar Djurgården att HIF-läkaren Harald Roos gett klartecken för att spela matchen.

Det är helt fel, säger Roos till Fotbollskanalen.

Annons

Annons

Helsingborg har fyra coronafall i truppen inför söndagens match mot Djurgården. Utöver mittfältaren Armin Gigovic, som är smittad sedan tidigare, upptäcktes två nya fall i föreningen under fredagen, varav ett i A-laget. Senare under lördagseftermiddagen bekräftade Harald Roos för Kvällsposten att ytterligare två personer i a-truppen testat positivt.

Helsingborg säger att Smittskydd Skåne och Infektionskliniken Helsingborg i dag har utfärdat en skarp rekommendation till HIF att inte bedriva fotbollsverksamhet tills vidare, och till dess att infektionsläget har kunnat konstateras.

Vi tycker inte att matchen ska genomföras eftersom vi inte vill medverka till smittspridning. Förutom att vi är oroliga för våra spelare, så är det också av omsorg för Djurgårdens spelare, säger Joel Sandborg, klubbdirektör i Helsingborg IF.
Jag har svårt att se att man som motståndare vill genomföra en sådan här match. Vi hoppas att alla tar det på allvar, säger Sandborg.

"Finns tid att spela på"

TT: Hur ser det ut för kommande matcher, är de också i fara?

Det vet vi inte. Men det är ett uppehåll till nästa match, så det finns tid att spela på där, säger Joel Sandborg.

Annons

Annons

Djurgården: Vi spelar

Trots Helsingborgs hemställan säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att man är fortsatt inställda på att spela söndagens match.

Det är konstigt. För oss går det ett flyg 16.30 och vi har varit i kontakt med Helsingborgs läkare Harald Roos precis nu, han ser inga problem. Han säger att vi ska åka, så då lyssnar vi på det och åker för att spela matchen, säger han.

Något som inte stämmer enligt HIF-läkaren Harald Roos.

Det är helt fel. Jag har precis pratat med Djurgårdens sjukgymnast och vi är helt överens om att vi inte har något besked om matchen ska spelas eller inte. Det får vi inte förrän tävlingskommittén ger oss det beslutet, säger Roos till Fotbollskanalen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons