A-
A+

Fler döda funna i det kollapsade huset

Räddningsarbetare jobbar i bråten efter den kollapsade byggnaden i Florida. Hittills har 16 kroppar påträffas, och fortfarande saknas 147 människor. Arkivbild från olycksplatsen den 28 juni.
Räddningsarbetare jobbar i bråten efter den kollapsade byggnaden i Florida. Hittills har 16 kroppar påträffas, och fortfarande saknas 147 människor. Arkivbild från olycksplatsen den 28 juni.
USATT-AFP

Dödstalet fortsätter upp i Florida efter huskollapsen förra torsdagen. Hittills har 16 avlidna påträffats, bekräftar borgmästare Daniella Levine Cava i Miami-Dade län (county).

Ännu saknas 147 personer och hoppet om att finna överlevande är praktiskt taget ute.

Annons

Annons

Under de senaste tolv timmarna har hittat några fler personer. Dessvärre levde ingen av dem, säger överste Golan Vach från den israeliska räddningsstyrkan som ingår i den internationella räddningsinsatsen till CNN.

Han berättar att arbetet är inriktat på att lokalisera sovrum som pressats ihop under ett fyra, fem meter tjockt betonglager.

Bästa hoppet för överlevande är om de mirakulöst fastnat i luftfickor i rasmassorna. Sådana kan ha bildats mellan de kollapsade balkongerna. Räddningsarbetarna har funnit balkongrester.

Jag kröp själv in, säger Golan Vach.

Men där fanns inga att rädda.

Packad betong

Det raserade är mycket tätt ihoppackat, vittnar han om och han hade på onsdagen mycket litet hopp om att hitta överlevande.

Katastrofen inträffade mitt i natten. Cirka 55 ägarlägenheter fanns i byggnaden Champlain Tower South, som låg mindre än 100 meter från vattenbrynet i det lilla området Surfside i norra Miami.

Borgmästare Daniella Levine Cava berättade på en presskonferens att antalet bekräftade dödsoffer stigit med fyra personer till 16.

Ännu saknas 147 personer medan 139 är lokaliserade.

Annons

Annons

Biden på väg

Tidigare har vi inkluderat de döda i siffran för de redovisade, men för tydlighets skulle separerar vi nu kategorierna i räkningen. Så vi har döda, lokaliserade och saknade, sade Daniella Levine Cava.

USA:s president Joe Biden ska senare i veckan tillsammans med sin fru Jill Biden åka till Miami och platsen för det rasade tolvvåningshuset.

De vill personligen tacka dem som var först på plats, räddningsarbetarna och alla som har jobbat dygnet runt, säger Vita husets pressekreterare Jen Psaki.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!