A-
A+

Fler kvinnor vittnar om R Kellys övergrepp

Den åtalade artisten R. Kelly, längst upp till vänster, lyssnar till sin försvarsadvokat Nicole Blank Becker i rättssalen i Brooklyn, New York. Arkivbild.
Den åtalade artisten R. Kelly, längst upp till vänster, lyssnar till sin försvarsadvokat Nicole Blank Becker i rättssalen i Brooklyn, New York. Arkivbild.
NöjeTT

Ytterligare en kvinna har vittnat om omfattande övergrepp begångna av den amerikanska r'n'b-artisten R Kelly.

Annons

Annons

Vid rättegångens fjärde dag berättade den i dag 23-åriga kvinnan om hur Kelly misshandlat henne, medvetet smittat henne med herpes och tvingade henne att göra en abort.

Den fem år långa relationen inleddes 2014 när sångaren bjöd in henne till sitt hotellrum efter en spelning i Orlando, Florida. Kvinnan, som då var 17 år, hade hoppats att få provsjunga för honom, men i utbyte krävde stjärnan sex.

De inledde ett förhållande och från den dagen kontrollerade Kelly varje detalj i hennes liv, berättar hon för domstolen. Alla sexuella möten spelades in och om hon inte lydde en strikt uppsättning regler straffade sångaren henne med fysiskt våld.

Kvinnan började gråta när hon vittnade om hur Kelly smittade henne med herpes, något som Kellys mångåriga läkare vittnade tidigare om att stjärnan lidit av i mer än ett decennium. Senare tvingade Kelly kvinnan till en abort.

R Kelly står åtalad för sexuella övergrepp på ett tjugotal kvinnor och en man. Han förnekar alla anklagelser och försvaret har avfärdat målsägandena som "missnöjda groupies".

Åtalet mot R Kelly, eller Robert Sylvester Kelly som hans fullständiga namn är, väcktes för över två år sedan men rättegången har försenats till följd av pandemin. Om sångaren fälls på samtliga åtalspunkter riskerar han fängelse i mellan tio år och livstid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!