A-
A+

Fler SHL-matcher flyttas efter smittspridning

Viktor Fasths Växjö har smittspridning i truppen och dagens match mot Rögle är uppskjuten. Arkivbild.
Viktor Fasths Växjö har smittspridning i truppen och dagens match mot Rögle är uppskjuten. Arkivbild.
IshockeyTT

Ytterligare tre av lördagens SHL-matcher skjuts upp.

Anledningen är att Linköping, Växjö och HV71 alla har smittspridning i sina organisationer.

Känslan är inte bra, det är inte bra att vi har ett pågående smitta inom SHL, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till Aftonbladet.

Annons

Annons

Toppmötet i SHL, ettan Rögle mot tvåan Växjö, var den första att skjutas upp under lördagen efter att Växjö hade drabbats av smittspridning i truppen. Även Växjös bortamatch mot Brynäs på tisdag kommer att flyttas fram.

Linköping har också smittspridning i laget, vilket innebär att lördagens hemmamöte med Luleå kommer att flyttas fram till ett senare datum.

HV71 var tänkt att möta Leksand under lördagskvällen men även HV har fått in smitta i organisationerna, och matchen flyttas till ett senare datum.

"Letar mycket"

Nya speldatum för matcherna är i nuläget inte fastställt men i nuläget siktar ligan på att ha grundserien färdigspelad 31 mars.

Ja, de här flyttarna i dag ryms inom den tidsramen. Det som är problemet är mer att vi ständigt hittar smitta. Medicinska teamen gör ett bra jobb, vi har lag som är testade tre gånger om den här veckan. När man letar mycket hittar man smitta och vi vill ha säkra arrangemang, säger Johan Hemlin till Aftonbladet.

Annons

Annons

Oro för slutspelet

Tidigare i veckan har även Färjestad och Malmö fått in smittan i sina organisationer. Färjestad stängde ner sin verksamhet och lördagens match mot Djurgården sköts upp.

Malmös coronautbrott gjorde att man fick skjuta upp hela fem matcher. Klubbens besked gjorde också att hela SHL-slutspelet måste flyttas fram. Grundserien hinner helt enkelt inte spelas klart till den 27 mars, då det ursprungligen var tänkt att åttondelsfinalerna skulle dra i gång.

Och flera inställda matcher kan komma att påverka slutspelet ytterligare.

Man ska absolut känna en oro över att slutspelet kan drabbas i någon form. Vi har aviserat att får vi inte ihop det här måste vi se över slutspelet, men där är vi inte än, säger Hemlin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!