A-
A+

Flera döda i israeliska lufträder mot Syrien

Ett hus som skadats i ett annat israeliskt flyganfall mot Damaskus utkanter i mars. Bilden är publicerad av Syriens statliga nyhetsbyrå Sana.
Ett hus som skadats i ett annat israeliskt flyganfall mot Damaskus utkanter i mars. Bilden är publicerad av Syriens statliga nyhetsbyrå Sana.
SyrienTT-AP

Fyra personer har dödats i israeliska flyganfall mot utkanterna av Syriens huvudstad Damaskus. Det är den tredje israeliska attacken på en vecka, rapporterar statliga syriska medier.

Annons

Annons

Enligt Syriens försvarsdepartement sköts flera av de israeliska robotarna ned. Storbritannienbaserade människorättsobservatoriet SOHR uppger att fyra "pro-iranska krigare", däribland en syrier, dödades.

Det är tredje gången på en knapp vecka som en liknande attack genomförs. Även i fredags och i måndags besköts Damaskus förorter av vad som uppges vara israeliska robotar. Måndagens attack genomfördes under dagtid och skadade en syrisk soldat, enligt landets armé.

Fredagens flyganfall utgjorde den första liknande attacken sedan den 17 september, då fem soldater dödades när Damaskus flygplats och närliggande militärposteringar besköts av israelisk eld.

Israel, som de senaste åren uppges ha genomfört hundratals attacker mot de regimkontrollerade delarna av Syrien, medger eller kommenterar sällan anfallen. Landet har dock bekräftat att man regelbundet riktar attacker mot Iranstödda milisgrupper, såsom shiamuslimska Hizbollah som skickat tusentals soldater för att stöda Syriens president Bashar al-Assads styrkor.

Västerländska underrättelsekällor beskriver de israeliska attackerna som en del av ett skuggkrig mellan Israel och Iran, där Israels syfte är att minska Irans inflytande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.