A-
A+

Flera masskjutningar i USA i påsk

Polisen har spärrat av köpcentret Columbiana Centre mall i Columbia i amerikanska i South Carolina.
Polisen har spärrat av köpcentret Columbiana Centre mall i Columbia i amerikanska i South Carolina.
USATT

Minst tre masskjutningar där totalt fler än 30 personer har skadats har ägt rum i USA under påskhelgen. I Pittsburgh slutade en hemmafest med att två minderåriga sköts till döds.

Annons

Annons

USA skakas av tre masskjutningar inom två dagar. En masskjutning innebär generellt att det finns minst fyra offer.

I delstaten South Carolina träffades nio personer av skott och fem andra skadades när de försökte att fly i köpcentret Columbiana Centre på påskaftonen.

Polisen tror enligt lokaltv-kanalen News 19 att det rör sig om en gängkonflikt där en eller flera personer börjat att skjuta på varandra inne på köpcentret.

Skottlossning på nattklubb

En 22-årig man greps, men beviljades borgen på 25 000 dollar av en domare med krav på att bära fotboja och att han inte får besöka köpcentret eller ha kontakt med någon av de inblandade. Två andra personer som frihetsberövades har släppts.

I samma delstat skottskadades nio personer på en nattklubb i Hampton County under natten mot påskdagen.

Det var skrämmande. Vi försökte bara att ta oss till säkerhet. Vi visste inte varifrån skotten kom, säger vittnet Jasasi Williams till WTOC 11.

Annons

Annons

Fest spårade ur

I den tredje skjutningen sköts två minderåriga till döds och minst åtta skadades vid en hemmafest i Pittsburgh i Pennsylvania på lördagen. Omkring 200 personer var på festen, som hölls i en bostad som hyrts via Airbnb.

Polischefen Scott Schubert beskrev scenen som kaotisk. Förutom de tio personer som träffats av skott skadades minst två personer när de hoppade ut från fönstret.

Det hände så fort. Det var helt galet. Ungar som sprang överallt, säger George Stevens, som befann sig utanför en bar i närheten, till AP.

Flera vapen har beslagtagits och man har hittat tomhylsor på platsen från flera olika vapen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.