Flera skadade poliser efter bråk i Ronneby

Det har varit oroligt i Ronneby natten till söndag. Arkivbild.
Det har varit oroligt i Ronneby natten till söndag. Arkivbild.
BrottTT

Fem personer har skadats i samband med oroligheter i Ronneby i Blekinge under natten. Polisen uppger för P4 Blekinge att fyra av de skadade är poliser, skadorna ska dock vara lindriga.

Annons

Annons

Den person ur allmänheten som skadats ska ha fått en sten kastad på sig i samband med upploppet.

Jag har inga uppgifter om huruvida de behövt ambulansvård eller inte. Det är också oklart om gatstenen som träffade privatpersonen var riktad mot hen, eller om personen bara kom i vägen, säger Evelina Olsson, presstalesperson för polisregion Syd, till TT.

Fem personer har gripits och tre av dem har anhållits misstänkta för våldsamt upplopp och sabotage mot blåljusmyndighet, enligt P4 Blekinge. En anmälan om våld mot tjänsteman har upprättats som gäller den skadade polisen.

Det var under lördagskvällen som ett 20-tal personer samlades i Ronneby och betedde sig våldsamt. Räddningstjänsten ryckte ut till en mindre brand i centrum vid 22.30, men tvingades vänta in polis eftersom det kastades sten mot både dem och skyltfönster i området.

Vi hade en stor resurs på plats och oroligheterna pågick fram till tvåtiden på natten, säger Evelina Olsson.

TT: Har det här något samband med oroligheterna i Malmö under helgen?

Det kan vi inte svara på förrän vi har förhört de misstänkta och hör vad de säger. I nuläget har vi inga uppgifter om något motiv, säger Evelina Olsson.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons