A-
A+

Flygplatsanställda manas åter bära munskydd

Från och med onsdag rekommenderas all personal på Swedavias flygplatser att bära munskydd igen. Arkivbild.
Från och med onsdag rekommenderas all personal på Swedavias flygplatser att bära munskydd igen. Arkivbild.
ResorTT

Efter den senaste tidens ökade spridning av covid-19 har flera regioner återinfört restriktioner och krav på munskydd. Nu följer Swedavia efter och rekommenderar all sin personal på flygplatserna i Sverige att bära munskydd igen.

Annons

Annons

Det är en försiktighetsåtgärd på grund av att Folkhälsomyndigheten ser en ökad smittspridning i samhället. Men vi gör det också i förebyggande syfte för att undvika stora sjukskrivningstal och säkra vår förmåga, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia.

Rekommendationen att bära munskydd gäller samtliga anställda på Swedavias flygplatser. Det innefattar även säkerhetspersonalen som är anställd via Avarn.

Vi har i nuläget ingen rekommendation att resenärerna ska bära munskydd men vi följer självfallet utvecklingen noga, säger Robert Pletzin.

Flera flygbolag kräver fortfarande att resenärerna ska bära munskydd.

Många resenärer väljer frivilligt att bära munskydd och vi säljer också munskydd på våra flygplatser, säger Robert Pletzin.

Munskyddsrekommendationen för flygplatspersonal gäller från den 27 juli och tills vidare.

Swedavia ägs av staten och driver tio flygplatser: Arlanda (Stockholm), Bromma (Stockholm), Landvetter (Göteborg), Malmö, Kiruna, Luleå, Umeå, Åre/Östersund, Visby och Ronneby.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.