A-
A+

Företag slarvar med vaccinregistrering

Registreringen av genomförda vaccinationer släpar efter i Skåne. Nu kräver regionledningen skärpning. Arkivbild.
Registreringen av genomförda vaccinationer släpar efter i Skåne. Nu kräver regionledningen skärpning. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Annons

Annons

Tusentals genomförda vaccinationer i Skåne har inte registrerats, vare sig i det nationella vaccinationsregistret eller i Skånes interna register. Nu kräver Region Skåne att de företag som fått i uppdrag att utföra vaccinationerna skärper sig, rapporterar Kristianstadsbladet.

Den eftersläpande registreringen kan exempelvis leda till att färdigvaccinerade personer inte får in uppgifterna i sina covidbevis och därmed kan hindras från att resa. En kontroll nyligen visade att 28 000 doser inte registrerats i det nationella vaccinationsregistret.

Statistiken blir därmed missvisande, påpekar regionledningen i ett brev till de privata vaccinatörerna. "Om doserna ges men inte registreras, så ger statistiken en felaktig bild av hur vaccinationsarbetet fungerar i Skåne och blir svår att använda för att leda, styra och följa upp vaccinationerna", skriver regionrådet Gilbert Tribo (L) och hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Lundbom. Följden för dem som inte registrerar löpande kan bli uteblivna vaccinleveranser.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!