A-
A+

Författare vill skydda den vilda resten

'Att det i dag inte är möjligt att köpa en bok som är tryckt på svenskt FSC-märkt papper och vara säker på att pappersmassan inte kommer från skyddsvärd skog är skandal', skriver elva författare i ett upprop. Arkivbild.
"Att det i dag inte är möjligt att köpa en bok som är tryckt på svenskt FSC-märkt papper och vara säker på att pappersmassan inte kommer från skyddsvärd skog är skandal", skriver elva författare i ett upprop. Arkivbild.
LitteraturTT

Annons

Annons

"Nu är det slut på den naturligt växande skogen. Det är dags att tänka efter vad vi gör med den vilda resten", skriver Kerstin Ekman i essäsamlingen "Herrarna i skogen", vilket citeras av elva författare, tecknare och intellektuella i ett upprop i Expressen.

De vill att bokbranschen säkerställer att pappersmassan som blir boksidor inte kommer från skyddsvärd skog.

"Vi vill skydda den vilda resten! Vi vill inte tvingas vara medlöpare till en skogshantering där skyddsvärd naturskog skövlas. Så länge FSC-märkningen är tandlös och uppföljningen otillräcklig saknar vi möjlighet att göra klimatmedvetna val", skriver bland andra Susanna Alakoski, Sara Bergmark Elfgren och Sverker Sörlin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!