A-
A+

Förlust för Malmö i CL-kvalet: "För dåligt"

Martin Olsson och lagkamraterna i Malmö åkte på förlust mot litauiska Zalgiris. Arkivbild.
Martin Olsson och lagkamraterna i Malmö åkte på förlust mot litauiska Zalgiris. Arkivbild.
FotbollTT

Malmös väg mot Champions League har stött på ett farthinder. I det första mötet med litauiska Zalgiris, i kvalspelets andra omgång, blev det en snöplig uddamålsförlust för den svenska mästarklubben.

Annons

Annons

Vi går inte in i dueller. De vinner alla första- och andrabollar och är mycket hungrigare än vi är. De vill mer. Vi ser lite orkeslösa och viljelösa ut, säger målvakten Johan Dahlin till Aftonbladet.
Överlag är detta alldeles för dåligt.

Malmö började knackigt i Vilnius. Redan i den sjunde minuten hade Dahlin fått känna på bollen. Den gången var det Mathias Oyewusi som inte riktigt fick till sin nick och den svenska målvakten limmade bollen.

Några minuter senare var det åter nära en litauisk ledning. Som i ett flipperspel for bollen runt i straffområdet innan Dahlin efter mycket möda kunde boxa bort den.

Malmö hade bollinnehavet i den första halvleken, men få av lagets anfall ledde till någon riktigt farlig målchans.

I stället var det hemmalaget som hittade nätet först. Bara några minuter in i den andra halvleken skickade Fabien Ourega en riktig kanon från hörnet av straffområdet, ett otagbart skott som seglade över Dahlin in i krysset.

Han viker in, skjuter och den ändrar riktning, säger Dahlin om målet.

Malmö lyckades inte vända på matchen och nu gäller det för laget att vända underläget på hemmaplan nästa onsdag, för att ha en chans att spela vidare i kvalet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.