A-
A+

Forsberg: "Hade hellre gjort noll mål"

Emil Forsberg gjorde en bra turnering, men det slutade i moll för honom och Sverige.
Emil Forsberg gjorde en bra turnering, men det slutade i moll för honom och Sverige.
FotbollGlasgow, TT:s utsände

Fyra mål på fyra matcher. Men den personliga framgången betyder ingenting för Emil Forsberg när Sverige åkte ur fotbolls-EM.

Det är rent ut sagt skit samma. Jag hade hellre gjort noll mål om vi hade gått vidare, säger han.

Annons

Annons

Emil Forsberg kunde ha blivit matchhjälten. Han styrde mycket av det svenska spelet och skapade många målchanser förutom målet som innebar kvittering till 1–1.

I stället blev det ett bittert uttåg för det svenska landslaget som hade en EM-kvartsfinal i sikte mot England på lördag i Rom. Ukraina vann åttondelsfinalen i Glasgow med 2–1, efter förlängning.

Det känns oerhört jobbigt just nu. Det är ingen bra känsla hos mig eller någon annan. Vi ville mer, säger han.

"Fotbollen är brutal"

De nedslagna svenskarna var svårtröstade i omklädningsrummet.

Det är tyst och tomt. Det är en otroligt besviken känsla och aura i omklädningsrummet. Fotbollen är brutal, det har vi sett det här EM:et. En fruktansvärd känsla, säger han.

Individuellt stod Emil Forsberg för ett strålande mästerskap. Ett mål mot Slovakien, två mot Polen och ett mot Ukraina. Ingen svensk spelare har gjort lika många mål i ett EM någonsin.

Mot Ukraina hade han dessutom en träff i stolpen och i ribban.

Jag hade hellre gjort noll mål och gått vidare. Det är ingen bra känsla just nu. Det var ribba och stolpe ut i dag helt enkelt.

Annons

Annons

Vill hem till familjen

Efter Marcus Danielsons röda kort förändrades matchbilden. Sverige trycktes tillbaka och kämpade för att klara sig en straffläggning.

Det blir en otrolig tomhet. Det tror jag alla svenskar kände. Som ett hårt slag i bröstet, en sådan tomhet. Otroligt jobbigt att åka på sånt, säger Forsberg.

Nu får spelarna återse sina familjer. Något som blir viktigt i att komma över förlusten.

Vi vill hem till våra familjer och har inte träffat dem på länge. Det blir bra för spelarna att träffa sina familjer. Det kommer göra ont i några dagar och det blir inte enkelt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!