A-
A+

Forsberg: "Måste lära oss att ändra matchbilden"

Emil Forsberg såg läxor att lära efter förlusten mot Grekland.
Emil Forsberg såg läxor att lära efter förlusten mot Grekland.
FotbollAten, TT:s utsände

Att konstatera att det inte fungerar är en sak. Det klarar alla.

Svårigheten ligger i att att göra något åt det. Snabbt.

Vi måste lära oss det, hitta lösningar. Ändra en matchbild. Nu gav vi bort en halvlek, säger Emil Forsberg efter 1–2-förlusten mot Grekland i VM-kvalet.

Annons

Annons

Forsberg, som alltid analytisk och vältalig, satte omgående fingret på vad som felade och vad som måste åtgärdas för att landslaget bättre ska kunna hantera matcher som den i Aten.

Vi var för passiva, vi tillät dem ha bollen alldeles för mycket. När man väl gör det är det svårt att hitta ett lugn. Det var lite för hetsigt, ingen kontroll på det hela.
När vi märker att det inte fungerar måste vi kunna ändra, att vi hittar en lösning. Vi är så pass duktiga att vi märker när det inte fungerar. Det är något vi kan bli bättre på och inte ge hela halvleken (den första) till Grekland.
Vi kom inte in i det ... nej, det var ingen bra landskamp av oss. Vi lyckades inte vända på det och släpper in två mål och hamnar i underläge mot ett bra lag.

Ställdes andra frågor

Forsberg, en av lagets ledare på planen, ser en klar taktisk förbättringspotential. Så till vida finns det något positivt att ta med sig från den undermåliga insatsen på Olympiastadion.

I dag ställdes andra frågor till oss, både offensivt och defensivt. Det är bara att sträcka upp handen och säga att vi inte klarade av dem tillräckligt bra som lag. Potentialen finns, det visade vi mot Spanien, men i dag var inte där, vi vann inte närkamper och då vinner man inga matcher, säger Forsberg.

Viktor Claesson både risar och rosar.

Trots att vi inte gör en bra landskamp skapar vi väl så mycket som Grekland. Med marginaler med oss hade vi kunnat vinna den här matchen.

Annons

Annons

Kan spela enklare

Vi får ta med oss att vi skapar många målchanser men också att vi måste jobba lite hårdare och ligga lite bättre taktiskt sett i positionerna. Vi kan spela enklare och med större säkerhet och ändå skapa målchanser.
Vi har saker att lära, säger Claesson, en av två (Mattias Svanberg den andre) att pricka stolpen.

Dejan Kulusevski var lika självkritisk som övriga spelare efter den tunga kvällen.

Jag håller med Viktor. I dag var det enkla det svåra. Det var riktig dåligt. Det kändes bra i fem minuter, sedan väldigt dåligt hela matchen.

"Konstigt med fotboll"

Det är konstigt med fotboll. Det kan kännas så bra och så några dagar senare är det så dåligt. Det är svårt att förklara, men man försöker intala sig själv att det kommer, det kommer, det kommer, säger Kulusevski.

Juventusstjärnan var en blek kopia av den spelare som glänste mot Spanien i torsdags.

Svaret på frågan om det var hans svagaste landskamp kom snabbt.

Mycket möjligt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!