A-
A+

Forsberg om Rydström: "Rätt man"

Emil Forsberg. Arkivbild.
Emil Forsberg. Arkivbild.
FotbollGirona, TT:s utsände

Emil Forsberg, 31, har ambitioner att bli tränare den dag han slutar som spelare.

Det är ett av skälen till att han har följt Malmö FF:s tränarjakt.

Jag "pingade" redan för något år sedan om att Henrik Rydström skulle vara intressant. Jag tror att han kan ta Malmö till nästa höjd, säger landslagsstjärnan.

Annons

Annons

Dagen efter 2–1-segern mot Mexiko plockade Forsberg fram golfklubborna och spelade närmare 36 hål på PGA Catalunya utanför Girona.

Där fick han också beskedet att Rydström och Malmö FF kommit överens.

Ett tränarval i Forsbergs smak. Så även i landslagsmålvakten Robin Olsens och förre blågule mittbacken Pontus Janssons. Forsberg, Olsen och Jansson är tajta sedan tiden i MFF och åren i landslaget.

Tillsammans har de en chatt där MFF är ett ständigt återkommande samtalsämne.

Det har lobbats mycket för Rydström där. Jag har också pratat med "Ponne" och sagt att det är en man (Rydström) man borde ta. Jag tror det kan bli bra. Han har gjort det fantastiskt bra med Kalmar och även tidigare med Sirius.

"Tror han är rätt man"

Det är ett hårt jobb som väntar. Malmö hade ett kasst år, var obalanserat på alla sätt och vis. Det är en utmaning att få till det, men jag tror att han är rätt man, säger Forsberg om Henrik Rydström.

Forsberg har några år kvar på sitt kontrakt med Leipzig i Bundesliga. Skulle han spela allsvenskt igen vill han göra det i Malmö FF, som han tillhörde 2013 och 2014.

Jag har alltid sagt att jag vill spela i Malmö igen. Jag älskade staden och klubben, men det ska passa dem. Jag ska inte komma dit för att lyfta pokaler och tjäna en massa pengar utan verkligen bidra.

Annons

Annons

Vill bli tränare

På lite längre sikt är ambitionen att stanna inom fotbollen. Han samlar på sig kunskap och erfarenhet – och någon gång vill han omsätta det i en ledande position i en förening.

Det är intressant och något jag gillar, hur man bygger en klubb och får det att fungera, säger Forsberg och nämner bland annat Ralf Rangnick, som han jobbat under i Leipzig, som en person som influerat honom mycket.
Jag tror kanske inte att jag kommer att bli sportchef, tränare i så fall. Jag tycker det är mycket intressant att titta på och analysera matcher. Jag har haft fantastiska tränare och försökt suga i mig så mycket jag kan. Och jag har en massa idéer.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.