A-
A+

Forspaddlare kan sättas in i sökinsats

Forspaddlare har erbjudit sin hjälp att hitta en försvunnen man.
Forspaddlare har erbjudit sin hjälp att hitta en försvunnen man.
OlyckaTT

Sökarbetet efter den man som misstänks ha drunknat i Gubbseleforsen i Vilhelmina i början av november fortsätter, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Annons

Annons

Två män arbetade i en båt vid platsen vid tillfället, när olyckan var framme och de båda hamnade i vattnet.

Den ena mannen lyckades ta sig i land och fördes med ambulans till vårdcentral efter att ha blivit nedkyld och slagit sig. Den andre mannen är fortsatt försvunnen, trots sökande på både land och vatten.

I sök- och räddningsinsatsen har man bland annat haft hjälp av helikopter, drönare, dykare och vattensökhundar. Vattnet i forsen har också dämts upp för att underlätta arbetet.

Under lördagen räknar polisen med att söka med bland annat helikopter, och möjligtvis med forspaddlare, som erbjudit sin hjälp att söka i en fåra som dykarna har svårt att nå.

Det är besvärligt när det är så pass djupt och samtidigt så pass strömt, så forspaddlarna kan kanske komma åt bättre på de platserna, säger Fredrik Persson, polisens insatsledare, till Västerbottens-Kuriren.

Eventuellt kommer sökarbetet att blåsas av efter lördagens insats, även om man inte hittar mannen.

Bär det inte frukt börjar det vara väldigt nära gränsen för när det inte är så mycket mer vi kan göra, säger Fredrik Persson till tidningen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.