-
+

Första coviddödsfallet i USA:s kongress

Republikanen Ron Wright, ledamot i USA:s representanthus, har avlidit efter att ha insjuknat i covid-19. Bild från 2018.
Republikanen Ron Wright, ledamot i USA:s representanthus, har avlidit efter att ha insjuknat i covid-19. Bild från 2018.
USATT-AFP

Den republikanske kongressledamoten Ron Wright från delstaten Texas har avlidit efter att ha smittats med coronaviruset.

Annons

Annons

Han är därmed den första sittande folkvalda politikern i USA:s parlament som avlider i sviterna av covid-19.

67-årige Wright var ledamot i representanthuset och har de senaste åren kämpat mot cancer. Han avled i söndags på ett sjukhus i Dallas, där både han och hans fru vårdades sedan de smittats av coronaviruset.

Wright berättade den 21 januari att han hade testat positivt för covid-19, men att hans symtom var milda.

"Jag känner mig okej och kommer att fortsätta arbeta för invånarna i det sjätte distriktet hemifrån den här veckan", skrev han.

USA:s president Joe Biden beklagar sorgen i ett uttalande.

Den 29 december avled även Wrights partikamrat Luke Letlow i sviterna av coronaviruset. 41-årige Letlow valdes i november in som ledamot i representanthuset, men han hann aldrig tillträda innan covid-19 tog hans liv.

Över 460 000 människor har avlidit i USA sedan de insjuknat i covid-19 och över 27 miljoner har testat positivt för coronaviruset.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss