Första trepoängaren för LHC: "Grymt skönt"

Jaakko Rissanen blev matchhjälte för sitt Linköping i 5–4-segern mot Djurgården. Arkivbild.
Jaakko Rissanen blev matchhjälte för sitt Linköping i 5–4-segern mot Djurgården. Arkivbild.
IshockeyTT

Jumbon Linköping var enda lag utan trepoängare i SHL efter sex omgångar.

Det är man inte längre.

Med två mål och en assist snodde Jaakko Rissanen åt sig hjälterollen då man besegrade Djurgården hemma med 5–4.

Annons

Annons

Linköping tog bara 3 av 18 möjliga poäng på de sex inledande omgångarna – nästan som att lägga karbonpapper från fjolårets siffror.

En seger hemma mot Djurgården krävdes för att som då inte halka efter för långt i början och tvingas jaga hela säsongen.

Och även om man precis som i alla matcher utom en lät motståndarna producera första målet – och dessutom tappa 4–2 till 4–4 – lyckades LHC ta första vinsten under ordinarie tid.

Tacka finländaren Jaakko Rissanen för det.

"Grymt skönt"

Den 30-årige centern assisterade inte bara till Nikola Pasics kvittering till 1–1. Han smällde även in både 2–1 och avgörande målet fram till 5–4 i mitten av den tredje perioden.

Grymt skönt att vi äntligen tog tre poäng och kul att vara med och bidra med det för egen del också. Jag har haft en hel del chanser innan, men haft alldeles för dålig utdelning, säger Jaakko.

I fjol var han mestadels förstacenter – men har nu fått en lite mindre framträdande roll i tredjelinan.

Denna gång tillsammans med Niko Ojamäki och Nikola Pasic – efter att LHC ändrat om en del i vissa kedjor.

Vi har förlorat mycket och då krävs en förändring. Det känns som att vi tre passar bra tillsammans, kemi uppstod redan på första träningen ihop. Med ett så otroligt högt tempo som det är i SHL gäller det att snabbt passa vidare och då är det en stor fördel att veta ungefär var lagkompisarna befinner sig på banan – vilka åkvägar de gillar att ta med mera.

Annons

Annons

Bättre karaktär

Linköping har tidigt hamnat i underläge i sex av sju matcher – men den här gången lyckades man vända och vinna i den svängiga rysaren.

Klart att det inte blev den starten vi hade önskat och det kan säkert hända igen att vi släpper in ett tidigt baklängesmål. Det viktigaste är att vi i så fall visar den karaktären som vi gjorde nu och kämpar oss tillbaka. Den här vinsten betyder väldigt mycket för oss på olika sätt och bygger även upp självförtroendet.

Trots jumboplats och mestadels förluster har ändå Rissanen inte varit särskilt orolig.

Det känns som att vi har en hög kapacitet, vilket vi stundtals också har visat. Det gäller att få bort en hel del slarv och onödiga utvisningar, samt att höja lägstanivån.

Låg klass

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson tyckte att matchen höll låg kvalité och var även besviken på att laget drog på sig sitt tredje matchstraff för hösten (Tobias Björnfot denna gång).

Vi måste agera mycket bättre och noggrannare vid närkampsspelet, det här är givetvis inte okej alls. Dessutom tycker jag att vi vid varje matchstraff tappat initiativet i matcherna så de har straffat oss hårt, suckar han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons