A-
A+

Fortfarande mycket allvarligt för påkörd pojke

Polisen söker filmer som kan avslöja vem som körde på pojken på Kustvägen i Söderhamns kommun. Arkivbild.
Polisen söker filmer som kan avslöja vem som körde på pojken på Kustvägen i Söderhamns kommun. Arkivbild.
BrottTT

Tillståndet är fortfarande mycket allvarligt för den tonårspojke som blev påkörd och lämnades i ett dike i Söderhamnstrakten sent i tisdags kväll. Polisen letar efter filmmaterial som kan avslöja vem som körde bilen.

Annons

Annons

Polisens tekniker fortsätter att utreda den bil som misstänks ha kört på pojken. Den rapporterades stulen i Hälsingland före påkörningen och hittades en bit ifrån olycksplatsen. Ingen misstänkt har gripits.

Vi söker nu filmer från övervakningskameror på bilen på mackar, företag och bankomater. Får vi en indikation på hur den färdats blir det förstås lättare att hitta föraren, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Det var vid 23-tiden på tisdagen som polisen larmades sedan pojken hittats medvetslös i ett dike längs Kustvägen, nära i Sandarne i Söderhamns kommun.

Pojken skulle ha åkt bussen mellan Sandarne och Ljusne. När han inte kom fram och inte svarade på mobilen åkte oroliga anhöriga ut och letade. Det var de som hittade honom, sade Mikael Hedström tidigare till TT.

Vägsträckan saknar belysning, något som några av dem som hört av sig har påpekat.

Det rör sig också mycket människor efter vägen enligt vad jag har hört, säger Hedström.

Polisen lägger ned stora resurser på att försöka få tag i bilföraren som smet.

Det är ju ett allvarligt brott att köra på någon och sedan bara åka därifrån. Det är fruktansvärt, säger Mikael Hedström.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.