A-
A+

"Fortnite"-bråket fortsätter – i Sydkorea

'Fortnite' – snart på sydkoreanska Appleprylar igen. Pressbild.
"Fortnite" – snart på sydkoreanska Appleprylar igen. Pressbild.
SpelTT

Epic vill släppa "Fortnite" igen på Iphone i Sydkorea, där reglerna för onlinebetalningar nyligen har gjorts om. Men Apple säger nej.

Annons

Annons

Spelbolaget Epic har begärt att få sin utvecklarlicens tillbaka hos Apple, då man planerar att återlansera "Fortnite" på teknikjättens mobiler och surfplattor i Sydkorea.

"Fortnite" ska då erbjuda köp i spelet via både Apple och Epics egna tjänster, uppger Epic i ett uttalande på Twitter.

Det är möjligt via en ny sydkoreansk lag som har klubbats igenom, som förbjuder stora appoperatörer som Google och Apple att tvinga mjukvaruutvecklare att använda deras betalningssystem.

Men Apple kommer inte att ge sig. Apple skriver i en mejl till nyhetsbyrån Reuters att man kommer att välkomna Epic tillbaka först när bolaget har gått med på att "spela efter samma regler som alla andra". Apple skriver också att man inte ser någon anledning att ge tillbaka utvecklarlicensen till Epic eftersom bolaget tidigare har medgett att man har brutit mot Apples användarvillkor.

Epic och Apple befinner sig i både ett offentligt och juridiskt bråk, sedan Epic i strid med Apples användarvillkor erbjöd spelare en möjlighet att runda Apple för köp i "Fortnite". Som en konsekvens stängdes "Fortnite" av från den digitala Applebutiken Appstore, och Epic svarade i sin tur med att stämma Apple.

Epic hävdar att Apple tar för stor del av kakan för köp i spel och att det blir en slags monopolställning, medan Apple å sin sida hävdar att det kostar att skapa den säkra digitala infrastruktur som bolaget har byggt upp.

"Fortnite", ett battle royale-spel med miljontals dagliga användare, är ett av världens största spel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!