A-
A+

Fortsatt distansundervisning trots slopat råd

På Lunds universitet kommer majoriteten av utbildningarna kommer att vara digitala under första halvan av höstterminen. Arkivbild.
På Lunds universitet kommer majoriteten av utbildningarna kommer att vara digitala under första halvan av höstterminen. Arkivbild.
CoronapandeminTT

Bara två av Sveriges 17 universitet kommer att återgå till full undervisning på campus när höstterminen drar i gång. Detta trots att det sedan 1 juni är möjligt att återgå till undervisning på plats för vuxna, uppger Ekot.

Annons

Annons

Annons

Annons

Medan Sveriges lantbruksuniversitet ännu inte kan svara på var undervisningen kommer att ske till hösten, har både Linnéuniversitetet och Kungliga tekniska högskolan planer för full undervisning på plats.

Men majoriteten, 14 av Sveriges 17 universitet uppger att det kommer att bli en successiv återgång, bland annat för att undvika storföreläsningar, enligt en kartläggning som Sveriges Radio Ekot har gjort.

Lunds universitet uppger exempelvis att den största delen av undervisningen kommer att vara digital under första halvan av terminen. Många uppger att det framför allt beror på kravet att kunna hålla avstånd som gör att alla inte kan vara på plats samtidigt.

På andra håll i landet har universitet planerat för att förstaårsstudenter ska prioriteras på campus.

Vi både vet och tror att det finns större fördelar för dem att få träffa sin klass. Då tror vi också att de presterar bättre och mår bra, också av att befinna sig på universitetsområdet, säger Jennie Hägg Wilhelmsson, chef för studentavdelningen vid Luleå tekniska universitet, till Ekot.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!