A-
A+

Fortsatt farlig luft i Delhi trots nödåtgärder

Delhis under tung smogg den 18 november.
Delhis under tung smogg den 18 november.
IndienTT-AP

Trots flera drastiska åtgärder för att minska indiska huvudstaden Delhis livsfarliga luftkvalitet fortsätter antalet hälsoskadliga partiklar ligga på hög nivå.

Annons

Annons

Skolor har stängts på obestämd tid, flera värmekraftverk har satt verksamheten på paus och icke-nödvändiga lastbilstransporter förbjuds från att åka in i Indiens huvudstad Delhi, där företag uppmanas att be sina anställda arbeta hemifrån.

Flera åtgärder har vidtagits för att minska de livsfarliga partiklarna i Delhis luft, som mäts i AQI där allt över 300 innebär ett nödläge för stadens cirka 20 miljoner invånare.

Nivåerna har minskat något jämfört med när det var som värst tidigare i veckan, då delar av det indiska huvudstadsområdet nådde nästan 500 AQI när den mest farliga 2.5-partikeln mättes.

Men luften är fortfarande på hälsovådliga nivåer. Enligt det schweiziska luftreningsteknikföretaget IQ Air, som regelbundet mäter luftkvaliteten i stora delar av världen, låg Delhi på 364 AQI under torsdagsmorgonen.

Indiens högsta domstol undersöker nu huruvida huvudstaden kan försättas i en lockdown, som hindrar invånare från att lämna hemmet i onödan. Det skulle i så fall bli första gången en stad i Indien stänger ned på grund av den sedan länge dåliga luftkvaliteten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.