Fortsatt tungt för Brynäs: "Frustrerande"

Det går tungt för Brynäs som åkte på sjätte raka förlusten. Arkivbild.
Det går tungt för Brynäs som åkte på sjätte raka förlusten. Arkivbild.
IshockeyTT

Brynäs tvingas till nedskärningar ekonomiskt och på isen fortsätter resultaten att grina emot. På torsdagskvällen kom sjätte raka förlusten för Gävlelaget.

Det finns bara en väg nu och det är framåt. Vi ska börja göra mål och vinna matcher, säger Brynäsforwarden Emil Molin efter 1–3 mot Växjö.

Annons

Annons

Annons

Annons

Brynäs drar rejält i handbromsen vid sidan av isen. Under torsdagens lanserades ett sparpaket på grund av publiktappet under covid-19 där Gävleklubben bland annat säger upp anställd personal och sänker lönerna för alla som tjänar över 25 000 kronor.

Dyster var även matchens inramning då klubben nu, på grund av pandemin, stängt de loger och restaurangytor som man öppnade under två hemmamatcher i oktober.

Lägg därtill att Brynäs nu förlorade sjätte matchen i rad i den blott fjärde matchen på hemmais för säsongen trots att båda tränarna såg Brynäs som det bättre laget.

Vi har 2–3 chanser där vi nästan står upp i båset och jublar men pucken går inte in. Jag har jävligt svårt att vara kritisk mot laget. Målchanserna är där, vi skapar mycket zontid och så vidare. En normal dag för det här laget så gör vi två till fyra mål på de här chanserna, säger Brynästränaren Peter Andersson med en suck.

Medvind för Växjö

Men. Där det grinar emot fullständigt för Gävlelaget var det medflyt för Växjö som nu har fyra vinster på sina fem senaste matcher.

Vid kvällens 2–0-mål lyckades dessutom Växjöforwarden Richard Gynge – till sin egen förvåning – valla en inkastad puck i målområdet, via ryggen på Brynäsmålvakten och in i mål.

Det är jäkligt frustrerande, det är såna mål som vi behöver men när man har förlorat flera matcher i rad så håller man extra hårt i klubban. Med mer kyla i avslutslägena så vinner vi, konstaterar Emil Molin.

Han är uppväxt ett stenkast arenan och vet hur snacket nu går på stan. Att Brynäs har inlett en process för att hitta ett vinnande lag i längden imponerar inte när förlusterna radas upp och laget är i botten av tabellen:

Men det snacket får man helt enkelt lära sig att stänga ute. Det är nog bra för alla som inte är härifrån att göra det. Vi får gå ihop ännu mer som grupp, säger Molin.

TT: Hur mycket påverkas resultaten av den process som ni är inne?

Alltså processen som vi är inne i är att vi tränar hårdare och försöker åka mer skridsko och jag tycker att vi har hittat det spelet skapligt de två sista matcherna men allt går bara ut på att vinna. Vi är bara för dåliga när vi får våra lägen. Det har inget med någon process att göra utan handlar mer om kyla vid avsluten. Det är bara att hänga dit pucken.

Annons

Annons

Storspel i mål

Samtidigt har Växjö en målvakt som har hittat in i vinnarzonen.

Från period två och framåt kämpar vi för att skydda oss medan Brynäs styr spelet mer och mer. Vi vinner för att vi har matchens spelare i Erik Källgren i mål. Han gör en fantastisk match för oss och ger oss chansen att vinna, säger Växjötränaren Sam Hallam.

Ett beröm som Källgren själv tar emot med stor ödmjukhet:

Det är ett otroligt krig från utespelarna. Jag vet inte hur många killar vi saknar i dag men vi håller ändå jättehög nivå över 60 minuter. Det är bara kul för mig att få kliva fram när vi saknar så många och få göra någon bra räddning här och där.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons