A-
A+

Från covid-19 till matchvinnare på några dagar

Malmös målvakt Oscar Alsenfelt under matchen mot Rögle.
Malmös målvakt Oscar Alsenfelt under matchen mot Rögle.
IshockeyTT

Först räddade han 42 skott. Därefter elva av tolv straffar.

En storspelande Oskar Alsenfelt såg till att Malmö vann sitt tredje raka Skånederby – bara dagar efter att ha friskförklarats från covid-19.

Jag var tvungen att ha ett extremt bra fokus, eftersom orken kanske inte var där, säger målvakten.

Annons

Annons

För Malmö innebar 2–1 efter straffar inte vilken seger som helst. Klubbrekordet från 1991–1992 om åtta raka segrar tangerades och man gjorde det genom att hemmabesegra Rögle för första gången sedan den 12 mars 2019.

Allt detta efter ett påtvingat uppehåll efter att hockeyklubben på nytt drabbats av ett coronautbrott.

Det var en svängig chans med mängder av högoktaniga chanser. Men det var också en match med två storspelande målvakter.

Oskar är fantastisk och räddar tre frilägen och är helt avgörande, men jag imponeras också av hur gruppen hanterar den här tio dagar långa frånvaron, summerar Malmös tränare Joakim Fagervall.
Tar man bort resultatet gör vi en bra match och spelar bättre än dem. På våra 42 skott har vi tre frilägen, men deras målvakt står på huvudet. Men vi tittar på tabellen och vet att vi är bättre än dem, säger Rögles landslagsspelare Simon Ryfors.

Testades positivt

Även om Malmö länge ledde matchen var det Rögle som sköt mest. Utöver de 42 skotten räddade Alsenfelt också elva straffar, en imponerande insats inte minst med tanke på att målvakten var en av de spelare som fick covid-19 kort efter lagets senaste match, hemma mot Färjestad.

Jag var hemma en vecka med förkylningssymptom, säger Alsenfelt och berättar att han först testades positivt med snabbtest och sedan dagen efter med PCR.
Jag blev lite snuvig och fick hosta. Jag trodde att det skulle bli mer, men sedan försvann det. Jag testades i onsdags igen och då var jag okej. Nu får jag hålla koll på familjen, det är lång inkubationstid.

Annons

Annons

Osäker på kroppen

Johan Olofsson satte två av Malmös straffar och tack vare Alsenfelts räddningar slutade säsongens fjärde Skånederby i hemmalagets tredje seger.

Jag visste om att jag inte skulle vara hundra rent fysiskt och bestämde mig för att vara extra på tårna för att kompensera för det. På det sättet var det nog en bidragande orsak till en bra prestation, säger målvakten och avslutar.
Angående rekordet så känns det som att det är svårare nu än 91–92, det finns fler bra lag i serien. Så jag ser det som att vi har slagit rekordet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!