A-
A+

Från Hollywood till löss och spöregn på öde ö

Maria Montazami är en av deltagarna i det nya överlevnadsprogrammet 'The island' som har tv-premiär 2022.
Maria Montazami är en av deltagarna i det nya överlevnadsprogrammet "The island" som har tv-premiär 2022.
TvTT

Spöregn, hunger och sandlöss som levde rövare om natten. Så beskriver "Hollywoodfrun" Maria Montazami tiden i det nya överlevnadsprogrammet "The island" som har premiär 2022.

Simma in och överlev! Vi ses om två veckor, ropade de från båten när vi blev avsläppta, säger hon.

Annons

Annons

Danyel Couet, Magdalena Graaf, Thomas Wassberg, Lisa Ajax, Mikael Sandström, Maria Montazami, Alexandra Zazzi och Klas Eriksson på ön utanför Panama.
Danyel Couet, Magdalena Graaf, Thomas Wassberg, Lisa Ajax, Mikael Sandström, Maria Montazami, Alexandra Zazzi och Klas Eriksson på ön utanför Panama.
Maria Montazami, Magdalena Graaf, Lisa Ajax och Alexandra Zazzi.
Maria Montazami, Magdalena Graaf, Lisa Ajax och Alexandra Zazzi.

Osminkad och loppbiten i regnställ – det är långt ifrån den Maria Montazami tv-tittarna är vana vid. Men i Discovery Plus och Kanal 5:s nya överlevnadsexperiment "The island" där kända svenskar strandsätts på en öde ö med lite kläder och några rejäla knivar som enda packning är tillvaron långt ifrån lyx och flärd.

Jag ville visa att även om man fått en stämpel som "Hollywoodfru" så kan man faktiskt mycket annat också, säger hon.

Trots sin ringa naturvana dröjde tv-profilen inte länge med att tacka ja till utmaningen. Själv beskriver hon sig som "klantig" och säger att hon inte kan skilja på norr och söder.

Inget paradis

Att inspelningsveckorna sammanföll med regnperioden gjorde ön något mindre paradisisk än vad Montazami hade föreställt sig.

Man kan ju tänka sig att en djungel låter helt underbart med färgglada papegojor, men allt var bara brunt, murket, mörkt och stickigt, säger hon.

Svårast var de långa nätterna som började redan klockan sju på kvällen, när mörkret föll och deltagarna bäddade ned sig i sina palmblad på stranden.

Jag var alldeles rödrosig i ansiktet av sandlössen hela tiden vilket var jättetråkigt. Man vill ju inte vara "överful", man vill kanske vara lite naturligt vacker, inte någon ful jäkel.

Annons

Annons

Starkt psyke

Montazami tackar sitt starka psyke för att hon härdade ut.

Jag är väldigt svår att bryta ned. Jag är en överlevnadsmänniska och är inte den som håller på och klagar och fjollar. Jag är en helt enkel vanlig människa, det har jag alltid sagt.

Hon beskriver de andra deltagarna som helt fenomenala, och framhåller att gruppen trots de taskiga förutsättningarna med hunger och dålig sömn lyckades hålla sams. Räddningen hette vatten och kokosnötter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.