Fransk tennisstjärna: "Lever en mardröm här"

Kristina Mladenovic i matchen mot ryskan Varvara Gratjeva.
Kristina Mladenovic i matchen mot ryskan Varvara Gratjeva.
TennisTT-Reuters

Den franska tennisstjärnan Kristina Mladenovic rasar över omständigheterna kring US Open-bubblan som skapats till följd av coronapandemin i New York.

Annons

Annons

Mladenovic, som vann Australian Opens dubbelklass i år, anser att hon levde en mardröm till följd av de coronarestriktioner som turneringen infört. Den 44:a-rankade Mladenovic förlorade sensationellt i andra rundan mot ryskan Varvara Gratjeva efter att ha inlett överlägset, för att sedan förlora elva av tolv efterföljande game.

Vi lever en mardröm här. Jag vill bara ha en sak, och det är min frihet, säger Mladenovic.
Jag kollapsade helt i andra set. Det är avskyvärt hur de behandlar oss, men det är ingen ursäkt för min förlust.

Herrspelaren Benoit Paire testades positivt för corona samma dag som turneringen skulle börja, och de spelare som hade varit i kontakt med honom fick extra hårda restriktioner, varav Mladenovic var en av dem. Spelarna som varit i kontakt med Paire var tvungna att testas för corona varje dag, istället för en gång var fjärde dag. De behövde även spendera all ledig tid isolerade på sitt hotellrum. Mladenovic beskriver det som att hon behandlades som en kriminell fånge.

Förhållandena är bedrövliga här. Om jag visste att 40 minuters kortspel med en kompis skulle resultera i dessa konsekvenser hade jag aldrig satt min fot här, säger fransyskan.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons