A-
A+

Fredricson avstår Barcelona – "Inget konstigt"

Peder Fredricson deltar inte i Nations Cup-finalen i Barcelona. Arkivbild.
Peder Fredricson deltar inte i Nations Cup-finalen i Barcelona. Arkivbild.
RidsportTT

Nations Cup-finalen i Barcelona om två veckor är säsongens sista stora lagtävling.

Där hoppar Sverige utan den olympiske lagmästaren Peder Fredricson.

Det är inget konstigt, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona till TT.

Annons

Annons

När laget presenterades tidigare i dag fanns såväl Malin Baryard Johnsson som Henrik von Eckermann med i Ankarcronas lag.

Inte Fredricson, ankaret i de senaste mästerskapslagen och den tredje medlemmen i laget som i Tokyo tog Sveriges första OS-guld i hoppning sedan 1924.

Det är många tävlingar just nu, alla hästar kan inte gå allt. Med den bredden vi har nu kan jag ställa upp ett starkt lag även utan alla OS-ryttarna, säger Henrik Ankarcrona.

Finalen i Nations Cup i Barcelona avgörs den 1–3 oktober och förutom Baryard Johnsson och von Eckermann ingår Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson Zanotelli och Angelie von Essen i truppen.

Fredricson har tävlat flitigt efter OS. Han tog individuellt brons i EM och deltog nyligen i de två deltävlingarna i Global Champions League i Rom.

Nations Cup är en nationstävling och i finalen deltar 15 lag. Vid den senaste finalen, hösten 2019, kom Sverige på tredje plats.

Det är en väldigt viktig tävling för både oss och andra länder, det handlar om att stanna kvar i division I. Jag har ännu inte sett de andra laguppställningarna men det kommer att bli tufft, det är det alltid. Det är mycket att rida om, säger Henrik Ankarcrona.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.