Frölunda krossade Örebro på bortaplan

Frölunda vann med 6--1 borta mot Örebro. Arkivbild.
Frölunda vann med 6--1 borta mot Örebro. Arkivbild.
IshockeyTT

Första en femetta i baken på Hovet.

Två dagar senare såg Frölunda till att krossa Örebro med 6–1 i toppmötet i Behrn arena.

Det är aldrig fel att bli tvåmålsskytt. Pucken trillade rätt och man stod på rätt ställe i dag. Så det var kul, säger centern Patrik Carlsson till TT.

Annons

Annons

Annons

Annons

Frölunda har annars åkt på flera tunga bortaförluster – inte minst tisdagens 5-1-smäll mot Djurgården. Men på torsdagskvällen bjöd alltså göteborgarna på rena målexplosionen borta mot formstarka Örebro som för första gången denna säsong blev poänglöst i Behrn arena.

Och detta trots att Frölunda kom till Örebro utan Joel Mustonen och Viktor Ekbom samt Joel Lundqvist och JVM-stjärnan Lucas Raymond. Dessutom har Theodor Lennström lämnat för att åka över till Edmonton.

Tränare Roger Rönnberg hade kastat om rejält i Frölundas kedjor – och det syntes direkt att gästerna var revanschsuget efter den blytunga förlusten på Hovet. Plötsligt studsade också puckarna rätt väg för göteborgarna som haft problem med målskyttet.

Det är små marginaler i hockey. Men jag tycker verkligen att vi biter i idag och jobbar på rätt sida och vinner mycket närkamper. Och det är där allt börjar, kamperna runt kassarna, säger Patrik Carlsson och tillägger:
Det är skönt att vi fick utdelning på våra chanser. Vi har ju skapat mycket tidigare också och de får man ju se som en fördel. Men vi har inte varit tillräckligt noggranna och har inte haft det rätta tålamodet.

Efter en kvart skickade Anders Grönlund i väg ett skott från backposition och olycklige Rodrigo Abols styrde in pucken via handsken i egen kasse bakom Örebromålvakten Jonas Arntzen.

Och efter knappt halva matchen utökade Patrik Carlsson gästernas ledning när han tryckte in en retur i öppen bur i powerplay.

Den kommer ut till mig och sen blir det ganska öppet läge. Det var skönt att sätta den, säger Carlsson.

Ett par minuter senare bjöd Rodrigo Abols på ett riktigt konstnummer när han stack klubban mellan sina egna ben och lyfter upp 2–1 i krysset – även det i spel i numerärt överläge.

I slutet av perioden skickade också Frölundas Linus Nässén upp ett mycket snyggt mål i krysset från nära håll.

Frölundas målfest tog sedan fart ordentligt i tredje perioden. Det dröjde fem minuter innan Simon Hjalmarsson utökade till 4–1 när han satte pucken i öppen bur. Och tio minuter senare hugg Patrik Carlsson på en retur och gjorde därmed sitt andra mål för kvällen och sitt åttonde för säsongen.

Lite märkligt mål. Först kom det ett avslut som jag tror fastnade i armvecket på målvakten. Och sen ramlade pucken ner hos mig.

Bara sekunderna efter Patrik Carlssons fullträff hittad också Jan Mursak rätt och fastställde slutresultatet 6–1.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons