A-
A+

Frölunda värvar guldhjälte från Växjö

Christian Folin lämnar Växjö för Frölunda. Arkivbild.
Christian Folin lämnar Växjö för Frölunda. Arkivbild.
IshockeyTT

Nyligen tog han SM-guld med Växjö – nu vill backstjärnan Christian Folin göra om den resan med klubben han tillhörde som ung.

30-åringen har skrivit på för fyra år med Frölunda.

Målet är att stå på Götaplatsen med ett guld, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Christian Folin gjorde sju poäng (1+6) för Växjö i SM-slutspelet, som ju fick ett gyllene slut. Och slut tog även Folins halvårslånga sejour i Småland. Nu har han i stället skrivit på för fyra år med Frölunda.

Jag trivdes jättebra och gillade alla människor runt omkring. Det är så klart tråkigt att lämna. Men nu ser jag fram emot det här, säger Folin till GP.

Därmed återvänder Kungsbackasonen till klubben han tillhörde som junior, men där han aldrig representerade A-laget. I stället flyttade han till Nordamerika, och slog sig sedermera in i Minnesota i NHL. Totalt blev det 244 NHL-matcher för Minnesota, Los Angeles, Philadelphia och Montreal innan han vände hem till Sverige och Växjö under säsongen.

Målet: Götaplatsen

Folin säger att han började diskuterade med Frölunda för en vecka sedan.

Jag började fundera lite på min hockeyframtid, vad jag vill och hur jag ska utvecklas. Den här utmaningen känns perfekt. Jag vill att vi ska vinna, det ska vi inte vara rädda för att säga. Målet är att stå på Götaplatsen med ett guld, säger han.

Frölunda tog SM-guld 2018–19, men hade det desto tyngre den senaste säsongen. Laget blev bara sjua i grundserien, slog visserligen ut Djurgården i åttondelsfinal – men åkte ut med 0–4 i matcher i kvartsfinal mot blivande finalisten Rögle.

Annons

Annons

Jagar målvakt

Sedan tidigare har Frölunda även gjort klart med nygamle stjärnan Ryan Lasch och Michael Spacek.

Vi är nöjda med de killarna som vi fått in här nu, säger sportchefen Fredrik Sjöström till GP.

Däremot är Frölunda fortsatt på jakt efter en ny målvakt. Erik Källgren – också från Växjö – lämnade ju för NHL och Toronto bara några dagar efter att han skrivit på.

Det är där största fokuset är, på målvaktsbiten. Det ska jag inte hymla med. Vi jobbar ganska intensivt på det och det är många olika namn. Vi gnuggar på, så kan man säga, säger Sjöström.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss