A-
A+

Frölundastjärnan: "Bättre tandrad än innan"

Max Friberg, här i kamp med Tobias Geisser, gjorde ett av målen i Tre Kronors seger över Schweiz.
Max Friberg, här i kamp med Tobias Geisser, gjorde ett av målen i Tre Kronors seger över Schweiz.
IshockeyTammerfors, TT:s utsände

Målskytt och målräddare.

Max Friberg var aktiv i Tre Kronors 4–3-seger över Schweiz. Och den otäcka tandskadan blir allt bättre:

När allt sitter på plats kommer jag nog att ha en bättre tandrad än innan, säger Frölundastjärnan.

Max Friberg efter skräckskadan mot Oskarshamn. Arkivbild.
Max Friberg efter skräckskadan mot Oskarshamn. Arkivbild.

Friberg gjorde ett av målen mot Schweiz i Karjalaturneringen och räddade dessutom en puck på mållinjen när målvakten Carl Lindbom var överspelad.

Tre Kronor tog ett jättekliv jämfört med 2–5-förlusten mot Tjeckien i torsdags.

Det här var definitivt något annat. Vi var redo att spela hårt och för varandra och med en helt annan bestämdhet, säger han.

Blodiga bilder

Det är bara lite drygt två veckor sedan de otäcka bilderna på en blödande Max Friberg kablades ut. Frölundakaptenen fick en puck på munnen i SHL-mötet med Oskarshamn och blödde ymnigt. Samtidigt letade lagkamraten Nicklas Lasu efter tänder på isen.

Det var en tand på isen och sedan ett gäng som satt bak i gommen. Det är skönt att alla är på plats, säger Friberg och fortsätter:
De gjorde ett jättejobb tandläkarna där på natten för att få allt på plats. När allt sitter kommer jag nog att ha en bättre tandrad än innan. De rättade till lite allt möjligt, säger han.

"Lite av en boxarknock"

TT: Hann du bli rädd med tanke på allt blod?

Nej, inte för blodet, men det blev lite av en boxarknock. Man blir lite borta innan man förstår vad som har hänt och att det är tomt i munnen och man tänker att "jag får nog ta mig till båset nu".

TT: Hur känns skadan nu?

Det går helt okej, det blir mycket bättre. Två veckor så har det blivit stor skillnad. Jag har börjat vänja mig mer vid helglaset också, säger Frölundas järnman som tränade dagen efter och inte missade några matcher.

Det är bara två år sedan han fick en annan blodig skräckskada då en skridsko skar in i låret. Men Max Friberg tycker inte att han haft otur – snarare tvärtom.

Det är hockey. Tandskador är väl ganska vanliga. Överlag har jag spelat nästan alla matcher i Frölunda, missat några, och jag har ändå varit ganska lyckligt lottad och har inga bestående men. Jag är glad att man har varit skonad, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.