Froome tillbaka i Vueltan

Chris Froome. Arkivbild
Chris Froome. Arkivbild
CykelTT-Reuters

Han fick inte plats i Ineos Grenadiers-stallets lag i Tour de France tidigare under hösten. Men som väntat är brittiske stjärnan Chris Froome tillbaka när det vankas nästa cykelklassiker, nämligen Vuelta a España.

Annons

Annons

35-årige Froome har vunnit Tour de France fyra gånger (2013, 2015, 2016, 2017) och Vuelta a España två gånger (2011 och 2017). Men det senaste året har han kämpat med att hitta tillbaka till toppformen efter att i juni 2019 ha kraschat våldsamt på träning och ådragit sig flera frakturer på högra lårbenet, flera revben och skadat bäckenbenet.

Den 75:e upplagan av Vuelta a España (Spanien runt) blir Froomes svanesång från det brittiska Ineos Grenadiers-stallet. Till nästa år är det klart att han byter stall till israeliska Start-Up Nation.

I övrigt inför Vueltan går det att konstatera att nederländska Jumbo-Visma-stallet kommer med 2017 års Giro d'Italia-segrare Tom Dumoulin (Nederländerna) samt årets snöpliga Tour de France-tvåa Primoz Roglic (Slovenien) i laget. Andra potentiella segeraspiranter är spanjoren Enric Mas (Movistar), som blev tvåa i Vueltan 2018, och fransmannen Thibaut Pinot (Groupama-FDJ).

Vueltan inleds i baskiska Irun på tisdag. Årets upplaga är nedbantad från 21 till 18 etapper, då arrangörerna fick stryka den planerade starten i Nederländerna på grund av coronapandemin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons