-
+

Fyra av tio förare stressas av plogbilar

Många känner stress när de hamnar bakom en plogbil i trafiken. Arkivbild.
Många känner stress när de hamnar bakom en plogbil i trafiken. Arkivbild.
InrikesTT

Sportlovstider innebär en del nötande längs landets vägar, men tycker du att det är jobbigt att hamna bakom en plogbil i trafiken?

Det är du i så fall inte ensam om, visar en ny undersökning.

Annons

Annons

Fyra av tio förare har känt stress bakom plogen, visar en ny Sido-undersökning.

Det är sportlovstider och många ger sig ut i trafiken. I år råder ingen brist på snö eller is på vägarna och fordon som snöröjer eller bekämpar halka är ingen ovanlig syn.

Anläggningsföretaget Svevia har beställt en undersökning från Kantar Sifo, där 38 procent har svarat att de har upplevt stress när de har kört bakom ett sådant fordon.

Speciellt påverkas unga förare. I åldersgruppen 18–29 år har 48 procent känt stress, medan andelen i åldersgruppen 50–64 är 32 procent.

Olle Öberg, chef för division Drift på Svevia, säger i ett pressmeddelande att det är mänskligt att bli stressad i en sådan situation.

"Men vi är där för att göra vägen framkomlig och säker. Den som gör en farlig omkörning riskerar livet på sig själv, på andra trafikanter och på våra förare", fortsätter han.

Av de svarande har 70 procent upplevt att andra trafikanter har kört hänsynslöst när de har passerat eller mött sådana fordon.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss