A-
A+

Fyra häktade efter dödsskjutningen i Malmö

Polisens tekniker på plats efter dödsskjutningen i onsdags. Arkivbild.
Polisens tekniker på plats efter dödsskjutningen i onsdags. Arkivbild.
BrottTT

Fyra män har häktas misstänkta för mord efter dödsskjutningen i Bunkeflostrand i Malmö. Det meddelar Åklagarmyndighetens presstjänst till TT.

Annons

Annons

De fyra häktas som skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden. Det innebär att åklagaren måste ta beslut om frisläppande eller begära omhäktning inom en vecka.

Det var i onsdags kväll som en man i 25-årsåldern sköts ihjäl i Bunkeflostrand. Under natten till torsdag greps de fyra män som nu häktats.

Enligt danska medier ska offret ha varit dansk medborgare.

Männen som nu häktats greps i Sverige. De är mellan 22 och 25 år gamla och tre av dem är danska medborgare, uppger Sydsvenskan.

Det ska finnas kopplingar mellan offret och den dödsskjutning som inträffade utanför en frisörsalong i Rødovre strax utanför Köpenhamn, enligt svenska rättshandlingar som Ekstrabladet tog del av tidigare i veckan. Det var den 3 december som en 17-årig pojke sköts ihjäl och två personer skottskadades, en 15-årig pojke och en 28-årig man.

Tre personer har dött och fem personer har blivit skadade i fyra skjutningar i Köpenhamnsområdet under perioden 2–7 december.

Polisen har dock inte velat bekräfta någon koppling till tidigare dåd.

Jag ser inga kopplingar nu, utan det är något vi får ha en diskussion om i sådana fall med våra danska kollegor, sade Claes-Arne Hermansson, chef för utredningssektionen vid Malmöpolisen, vid en pressträff i i torsdags.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.