A-
A+

Fyra häktade för grovt vapenbrott

Fyra personer har häktats misstänkta för grovt vapenbrott. Arkivbild.
Fyra personer har häktats misstänkta för grovt vapenbrott. Arkivbild.
BrottTT

Fyra personer har häktats misstänkta för grovt vapenbrott efter helgens tillslag i Upplands Väsby. Däremot häktades de inte för förberedelse till mord som åklagaren också begärt.

Den misstanken kvarstår, säger åklagaren Jeanette Ahle till TT.

I lördags greps tre män i 20-årsåldern i Upplands Väsby norr om Stockholm sedan en person anat oråd och larmat polisen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

De tre misstänktes ha planerat ett mord och anhölls misstänkta för förberedelse till mord samt grovt vapenbrott. I söndags kväll greps en kvinna i 30-årsåldern som tros ha varit inblandad i planerna. Hon anhölls misstänkt för medhjälp till förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

Alla förnekar

På tisdagen häktades de fyra, som samtliga förnekar brott, på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott.

Flera skjutvapen är tagna i beslag, säger Jeanette Ahle.

Tingsrätten ansåg däremot inte att misstankarna om förberedelse till mord eller medhjälp till det brottet var tillräckliga starka för att de skulle häktas för det.

De är fortfarande misstänkta så vi får se vad vi får fram, säger Jeanette Ahle.

Beväpnade pojkar

I samband med insatsen i Upplands Väsby fick polisen fram uppgifter som ledde till ett tillslag mot ett hotellrum i Stockholmsområdet.

Där fanns två 14-åriga pojkar med skjutvapen. I pojkarnas mobiler fanns bilder när de poserade med vapen. De tros ha fått i uppdrag att mörda någon, enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen.

Jeanette Ahle är förundersökningsledare i det fallet också. Hon vill inte närmare kommentera vad som hittades på hotellrummet.

Det finns en utredning, enligt lagen om unga lagöverträdare, mot personer under 15 år som avser bland annat grovt vapenbrott.

Jeanette Ahle vill inte heller säga något om hur kopplingen är mellan tillslaget i Upplands Väsby och insatsen på hotellrummet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.