Gabriel Abdulahad fick lämna "Idol"

16-årige Gabriel Abdulahad röstades ut ur 'Idol'. Arkivbild.
16-årige Gabriel Abdulahad röstades ut ur "Idol". Arkivbild.
TvTT

Hans tolkning av Newkids "Lakan" räckte inte hela vägen. 16-årige Gabriel Abdulahad var ett av juryns "wild cards" men fick lämna fredagens "Idol".

Det känns helt okej faktiskt, sade han i programmet.

Annons

Annons

Coronakaoset i "Idol" har gjort att flera deltagare fått isolera sig på hotellrummet och precis som förra veckan framföra sina låtar därifrån. Men de idoler som är friska hade under strikta säkerhetsföreskrifter fått spela in sina framträdanden i förväg från tv-studion.

Kvällens tema var svenska låtar, något som visade sig vara en utmaning för flera av deltagarna. Många av dem fick också videohälsningar från artisterna vars låtar de tolkade. Men Niklas Hultberg, som jobbar som stridspilot, fick en hälsning från ett oväntat håll, nämligen Sveriges ÖB Micael Bydén.

I kväll är det skarpt läge för er idoler. Niklas, glöm inte att vid försvarsmakten antar vi och klarar varje utmaning, sade han.

Förra veckan hängde Niklas Hultberg löst, men hans tolkning av VIctor Leksells "Svag" tog honom vidare i tävlingen. Till slut var det Ella Hedström och Gabriel Abdulahad som inte fått tillräckligt med röster från tittarna och hängde löst. Men 16-årige Abdulahads version av Newkid gick inte hem och han tvingades lämna tävlingen.

Med din unga ålder så har du träffat rätt med ditt låtval, men rösten håller inte, sade jurymedlemmen Nikki Amini efter hans framträdande.

Han fick heller inte juryns livboj, som de med ett enhälligt beslut kan dela ut till en utröstad deltagare en enda gång under säsongen.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons